Humalablogi: USA:n talviturnee 2018 osa 6: Charlotte

Ashevillestä seuraava kohde oli Charlotte. Ajoimme matkan pidemmän kautta, sillä tarkoituksena oli käydä koukkaamassa Etelä-Carolinan “osavaltiopiste”. Aamulla matka suuntautuikin ensin Spartanburgiin ja sieltä kohti Charlottea. Matkalla I-85:lla piti luonnollisesti pysähtyä Gaffneyn kaupungin liepeillä ihmettelemässä kaupungin persikannäköistä vesitornia, Peachoidia. Gaffney nousi maailmanmaineeseen House of Cardsin pääjehu Francis Underwoodin kotikaupunkina ja Peachoid oli keskeisessä roolissa ensimmäisen tuotantokauden kolmannessa jaksossa.

Gaffneyn Peachoid

Charlotte lienee suomalaisille suhteellisen outo kaupunki vaikka asukkaita on yli 800000. Urheilufanit voivat tietää sen NFL:n Pantherseista ja NBA:n Hornetseista. Charlotte on myös (luonnollisesti) olutkaupunki. Kaupungissa on yli 20 panimoa. Me vierailimme ensin niistä uusimmassa eli Divine Barrel Brewingissä. Tavoite oli kylläkin löytää saman kadun toinen panimo, Bold Missy Brewery, mutta ensinmainittu tuli ensimmäisenä vahingossa eteen. Bold Missy oli vieläpä kiinni. Divine Barrelilla oli uutuuttaan hohtava isohko taproom, kliinisen puhtaat omat oluet ja mukava, ystävällinen palvelu. Seuraavana matka jatkui Heist Brewerylle. Heist sijaitsi NoDan kaupunginosassa, joka on entistä tekstiiliteollisuusaluetta, mutta joka nyt tunnetaan taidekaupunginosana. Heist on varsin iso panimoravintola. Sen tarjonta koostui pitkälti erilaisista ipoista, sameista neipoista. Niitä yhdisti tietynlainen humalapolte ja samanlainen makuprofiili. Heistissa on myös ravintola, mutta kannattaa suunnata samalla tontilla olevaan Benny’s Pennelosiin, joka tarjoaa mahtavankokoisia ja maukkaita pitsaslaisseja.

Franco, Gene, Timo

Heistista suuntasimme NoDan craft-keskukseen Salud Cerveceria -olutbaariin. Hyvän valikoiman baari on nyt laajentunut panimoravintolaksi. Yläkerrassa tarjolla oli omia tuotteita, muutamia vierashanoja sekä kahvia. Alakerrassa sitten muuta hanaa ja laaja pullovalikoima. Saludiin sovin treffit nykyisin Charlottessa asuvan Gene Bonventren kanssa. Gene on legendaarinen Ratebeer-hahmo nimimerkillä Travlr. Travlr nikkinsä mukaisesti matkustaa ympäri maailmaa metsästämässä uusia oluita. Tätä kirjoittaessa lukema on 27403. Suomessa viime kesänä vieraillut Gene on Humalablogistin tavoin menossa toukokuun alussa Tallinnaan TCBW-tapahtumaan. Tallinnakin on Genelle tuttu (“kun olin Naton hommissa 90-luvulla, kävin siellä usein”). Genellä oli mukanaan italialainen Franco, jonka kanssa he virittelevät Charlotteen mustalaispanimoa. Francolla on kotioluttaustaa ja on Italiasta käsin joskus ollut tekemässä Cantillonilla jotakin olutta. Poikien kanssa juttu lensi mukavasti ja ilta kääntyikin siihen pisteeseen, että oli aika siirtyä hotellille. Heti seuraavana aamuna matka jatkuisi Raleighiin.