Humalablogi: Yllättävä kohtaaminen Panamassa

Kirjoitus on osa suomalaisten olutblogistien yhteispostausten sarjaa. Tämän kertainen aihe on “Odottamaton olutmatka” ja sessiota isännöi Helppoa Juotavaa.

Talvella 2012 teimme matkan Panamaan. Maa oli olutharrastajalle haastava. Kaupoissa pyörivät samat neljä olutta, lohtua toi ainoastaan Istmon panimoravintola Panama Cityssä. Matkasimme sisäisellä lennolla maan länsiosaan Boqueten kaupunkiin. Lentokentällä tutustuimme kahteen muusikolta vaikuttavaan miekkoseen, joiden kanssa tulimme hyvin juttuun. Toinen miehistä paljastui sveitsiläiseksi blues-muusikoksi Andy Egertiksi ja hänen soittokumppaninsa vanhan liiton bluesbasistiksi Bob Strogeriksi. Pojat olivat menossa festareille Boqueteen soittamaan.

Boquete oli mukava luonnon ympäröimä pikkukaupunki. Majoituimme suunnilleen satunnaisotannalla valitsemaani hotelliin noin kilometrin kaupungin keskustasta. Hotellin vieressä oli samaan konserniin kuuluva ravintola. Seikkailtuamme luontoretkellä päivän, palasimme illalla hotelliin ja päätimme mennä illalliselle ravintolaan. Ovella ilmoitettiin kohteliaasti, että meillä on suosittu loppuunmyyty ribs-buffet tänä iltana ja kaikki pöydät sisällä ovat varattuja. Meh … mutta voimme tarjoilla teille myös terassille a la carte-listaltamme jos sopii! No tottahan toki ja siirryimme rakennuksen takapuolelle terassille syömään. Siinä menua hetken tutkailtuani (meh, listalla vain normaali bulkkilageria) katseeni kiinnittyi terassin seinässä olleeseen ravintolan julisteeseen: “Beer Festival 29 Feb, Cerveza Artisan Dark, Light” . Kappas, täällähän on ollut “olutfestarit” tällä viikolla. Kutsuin luonnollisesti kyypparin paikalle ja olutmaailmanmatkaajan riemuksi hän kertoi, että si, meillä on todellakin hanassa vaaleaa ja tummaa käsityöläisolutta. Illallinen oli erinomainen ja eivät oluetkaan olosuhteet huomioiden olleet hassumpia. Yritin selvittää miltä panimolta nämä olivat. Henkilökunta osasi kertoa, että läheisessä Jaramillon kylässä on joku amerikkalaismies Peterson, joka niitä panee. Internet ei tuolloin antanut mitään vinkkejä asiasta.

Nyt yli kuusi vuotta myöhemmin The Rock -ravintola mainostaa netissä valikoimissa olevan “Artisan Beer” kolmelta panimolta: Casa Bruja, DogoCri Brew ja Boquete Brewing Company. Juomani oluet olivat ehkä viimeksi mainitun panimon tai sen jonkun esiasteen valmistamia. Craft beer on vallannut alaa nyttemmin siis jo Panamassakin, mutta vuonna 2012 sen löytäminen vaati kaikkien planeettojen asennon loksahtamisen kohdalleen.

Palasimme pääkaupunkiin bussilla ja vietimme siellä vielä pari päivää ennen kotiinpaluuta. Teimme pitkän kävelylenkin pitkin merenrantaa. Kuumana päivänä päätimme käydä rannan lähistölta löytyneen hotelliravintolan terassilla nestetankkauksella. Ja ketäs siellä istui kylmät Heineken-tuopit käsissään? Andy ja Bob! Jutustelimme hetken ja miehet kertoivat illalla heittävänsä keikan tällä samalla terassilla. Niinpä kävimme vielä illemmalla samassa paikassa kuuntelemassa herrojen mainion blues-keikan. Yllättäviä kohtaamisia Panamassa totta tosiaan!

Andy ja Bob

Tarinaa Panaman reissusta on blogissa aiemmin julkaistu täällä: http://humalablogi.info/olutmatkailu/panama-2012/