Taiteilija Ismo Alanko suhtautuu intohimoisesti olueensa

0

Olutposti tapasi Ismo Alangon ja haastatteli taiteilijaa. Keskustelun teemana kovassa nosteessa maailmalla oleva alkoholiton olut.

Hei Ismo ja kiitos haastattelusta! Miten olet kokenut prosenttivapaiden tuotteiden maun kehittyneen viimevuosina?

Alkoholittomien oluitten maun kehitys on ollut huimaa viime vuosina. Tarjonta on moninkertaistunut ja hyviä oluita löytyy monesta eri kategoriasta.

Oletko huomannut ravintoloiden tarjonnan kehittyneen? 

Olutravintoloissa alkoholittomia on varsin hyvin saatavilla, mutta ruokaravintoloissa tarjonta on edelleen melko surkeaa. Tarjolla on useimmiten Lapin Kultaa tai Koffin vaaleaa Crispia, jotka ovat lajityyppinsä edustajia heikoimmasta päästä.

Miten itse koet oluiden makumaailman?

Suhteeni alkoholittomiin oluihin on intohimoinen. Olen aina rakastanut olutta, mutta olen terveyssyistä päättänyt pidättäytyä alkoholin nauttimisesta. Näkökulmani on siis hyvin erilainen kuin oluttesteissä usein käytettävien asiantuntijoiden, joiden henkilökohtaiset mieltymykset suuntautuvat usein voimakkaasti alkoholipitoisiin erikoisoluisiin. Vegaanin suhtautuminen seitanburgeriin on hyvin erilainen kuin lihansyöjän.

Mitkä ovat henkilökohtaisia suosikkejasi?

Mikkellerin Drinkin’ the Sun on suurin suosikkini. Peruslagereista Beck’s ja Warsteiner toimivat hyvin.Vehnäoluet toimivat hyvin alkoholittomina. Esimerkiksi Krombacher Weizen on mielestäni erinomainen ja Brewdogin Nanny State toimii seurustelujuomana kun käyn pubissa. Nøgne Ø Inferial Stoutia kaipaan. Sen maahantuonti on jostain syystä lopetettu.

 

Kuva: Arttu Kokkonen http://arttukokkonen.com


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Mikko Hentunen
Scroll Up