Jaskan Kaljat: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta Kana-siideriä ja Tipu-limonadia!

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tunnettu Kukko -olutbrändistään ja jatkossa heidät pystyy löytämään samalla tyylillä myös siideri- ja limonadihyllyistä. Lähiaikoina on maitokauppoihin saapumassa Kana-siideri ja Tipu-limonadi. Muutama päivä sitten Laitilasta saapui minulle paketti ja sieltä löytyi näitä heidän uutuustuotteitaan.—  Kyseiset tuotteet löytyvät kauppojen hyllyistä huhtikuun alusta lähtien.

Mitäs nämä tuotteet sitten ovat?

Kana-siideri on 5,0 % kuiva omenasiideri, jonka valmistuksessa on käytetty ainoastaan koneellisesti poimittuja ulkomaisia omenoita ja Tipu-limonadi appelsiinilimonadi, jossa käytetty appelsiinimehu on valmistettu yhdistämällä kuutta eri appelsiinilajiketta.

Tarkemmin aiheesta löytyy Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan sivuilta ja tässä alla on linkki siihen

KAKSI POIKKEUKSELLISTA UUTUUTTA LAITILAN WIRVOITUSJUOMATEHTAALTA!

Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Miltäs nämä sitten maistuivat?

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Mistä: Saatu panimolta. Kaupoissa huhtikuun alusta lähtien. Kana-siideri ravintolajakeluun kesäkuun alusta lähtien.

Laitilan Kana Kuiva Omenasiideri

Tyyli: Kuiva omenasiideri

Voltit: 5,0 %

Ainesosat: omenaviini, vesi, omenamehu, sokeri, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), luontainen aromi, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, kaliumdisulfiitti).

Mehupitoisuus: 30 %

Ravintoarvo per 100 ml: energia 159 kJ/38 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 3,0 g (josta sokereita 3,0 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

Fiilikset:

Tuoksussa kirpeää vihreää omenaa ja kuivuus tulee esiin taustalta.

Makumaailmasta ensimmäisenä esiin tulee kuivuus, josta pidän. Makeat siiderit eivät ole minun juttuni. Pientä omenaviinimäistä menoa ja vihreät omenat vahvasti läsnä. Ulkomaiset omenat antavat vivahteita, jotka tuovat vaihtelua sille, että olen niin tottunut suomalaisiin omenoihin. Mehumainen viimeistely tuo mukavan juotavuuden, kuin joisi äidin tekemää omenamehua.Omenavalinnoilla selkeästi suunnittelevat siirtyvänsä myös ulkomaanmarkkinoille.

Laitilan Tipu Appelsiinilimonaadi

Tyyli: Appelsiinilimonadi

Ainesosat: vesi, sokeri, appelsiinimehu, hiilidioksidi, luontaiset aromit, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), väri (E160a), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), stabilointiaineet (E1450, E445, E410).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 151 kJ/36 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 9,0 g (josta sokereita 9,0 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

Fiilikset:
Tuoksu on sokerinen ja runsaan appelsiininen. Tuoksusta jo huomaa, että appelsiinilajeja on kuusi erilaista.

Maussa appelsiini runsaan oloista ja monipuolista. Ei ole mitään perusJaffaa, vaan oikeaa tekemisen meininkiä. Makumaailma on rikkaimpia mitä olen appelsiinilimonadeissa päässyt maistamaan ja kerrankin ollaan Suomessa saatu Premium limonadi, joka on parempi kuin legendaarinen San Pellegrino Aranciata.

Loppuyhteenvetona voisikin todeta, että tykkään ajatuksesta saatella Laitilan muitakin juomia toimivan brändin läheisyyteen. Jotenkin nyt nämä tuotteet nitoutuvat paremmin yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa löytyy koko perheelle juomat. Meilläkin on kotona monesti lapset todenneet, että saunajuomaksi haluaisivat Kukon. Nyt voin heille tarjota samaisen panimokanalan Tipu -tuotteen ja vaimolle tietenkin Kana. Tervetullut piristys Laitilan suunnalta.