Jaskan Kaljat: Maku Brewing Amber Ale 5,5 %

Maku Brewing Amber Ale 5,5 %

Nyt arvioinnissani Maku Brewingin uutuus 5,5 prosenttiseen maitokauppamaailmaan. Tämä kyseinen uutuus on Amber Ale ja prosentit aikaisemmasta 4,5 % ovat nousseet 5,5 %. Tässä uudemmassa Amberissa on resepti uusittu, joten emme puhu samasta oluesta. Aikaisemmassa oli humalina Amarillo ja Centennial. Tämä viisvitonen on saanut humalikseen Magnum, Centennial ja Cascade kolmikon. Mallasosastollakin on tapahtunut ja ovat lisänneet mallasrungoon tuntuvasti potkua!

Panimo: Maku Brewing

Panimon sivut: www.makubrewing.com

Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 46 EBU

Humalat: Magnum, Centennial ja Cascade

Fiilikset:

Tuoksu nauttii hyvää balanssia karamellisuuden ja sitruksisuuden välillä. Mikään turha ei hyökkäile esiin, eikä tämä lähde ratsastamaan kikkakolmosilla. Vahvempi runko kertoo olemassaolostaan, eikä viitteitä vetisyyteen.

Alkuun pehmeästi suuhun valuva olut ottaa pientä sitruksisuutta kirpeyttä ja sitten taittuu taas karamellin hallittuun syleilyyn. Tuoksun tavoin maku on myös balanssissa eikä sisällä turhuuksia. Itse olen vuosia tykännyt BrewDogin 5 A.M. Saint Amber Alesta, joka on kyseisen panimon parhaita oluita. Kyseinen olut on erittäin hyvä Amber, mutta Maku iskee tällä uutuudella sen edelle ja taitaa olla parasta tähän tyyliin, jota olen siemaillut. Hyvä olut ja varma ostos maitokaupan valikoimasta!

Hienoa työtä Maku Brewing!!!

Mistä: Saatu panimolta. Saattaa jo löytyä hyvin varustelluista kaupoista, mutta tulee laajemmin saataville kevään aikana.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50