Jaskan Kaljat: Malmgård Imperial Oatmeal Stout

Malmgård Imperial Oatmeal Stout

Malmgårdin Panimo, kun tuo uuden oluen markkinoille, niin silloin olen välittömästi myyty. Olen moneen otteeseen maininnut, että Malmgårdin Panimo on suurimpia suosikkejani suomalaisten pienpanimoiden kirjavasta joukosta. Nyt Alkon käsityöläisolutkattaukseen tämä kyseinen panimo toi ysipinnaisen Oatmeal Stoutin. Olutta lasiin kaadellessa mietin, ettei voisi juurikaan enempää olla innoissaan.

Panimo: Malmgårdin Panimo

Panimon sivut: http://panimo.malmgard.fi/

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,0 %

Katkerot: 54,0 EBU

Fiilikset:
Tuoksussa palanutta paahteisuutta, lakritsia ja kahvia. Alkoholi hieman liian voimakkaasti esillä. Suklaa ja kaakao esillä, mutta alkoholi polttaa aavistuksen liikaa sieraimissa.

Alkuun tulee esille voimakas havuinen humalointi, joka melko nopealla tahdilla kauralla tasoittuu pehmeäksi nautinnoksi. Lopussa alkoholin tuntua. Tumman hedelmäinen ja reilusti lakritsia. Kokonaisuutena erittäin hyvä olut, jossa kaura tuo nättiä pehmeyttä. Alkoholi oli hieman liian vahvasti läsnä. Voisin kuvitella, että jos tämän laittaisi kellariin kypsymään vuodeksi, niin silloin oltaisi todellisen herkun äärellä. Tällä kertaa pisteet jää 38 pisteeseen, mutta kypsyttelyllä voisi helpostikin olla potentiaalit yli 40 pisteeseen.

Mistä: Alkon käsityöläisolutkattauksesta ostettu

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50