Jaskan Kaljat: Mikkeller Helsinki – Avajaisissa ennen avajaisia!

Mikkeller on yksi olutmaailman tunnetuimpia tekijöitä ja heiltä löytyy aivan älytön määrä erilaisia oluita. Monet niistä ovat aivan maailmanluokkaa, mutta paljon myös vähemmän toimivia.Oluiden lisäksi heillä on lukuisia baareja ympäri maapalloa. Kesäkuun lopussa Mikkeller avasi ensimmäisen baarinsa myös Suomeen ja sehän tipahti Helsinkiin osoitteeseen Kalevankatu 17. Pääsin tsekkaamaan baarin päivää ennen avajaisia.

Olutmaailman tuttu logo on nyt myös näkyvillä Helsingissä

Avajaisten hanavalikoimaa

Mikkeller Helsinki on viihtyisä pienikokoinen baari, josta löytyy tiskin takaa 20 oluthanaa. Valikoima on alkuvaiheessa omaa tuotantoa, mutta vähitellen siihen on tulossa paikkoja myös vierailijoille. Asiakaspaikkoja oli hieman reilu 20 eli siitä löytyy melkein jokaiselle asiakkaalle oma hana 🙂

Hintataso on kovaa luokkaa, mutta toivottavasti se lähtee siitä liikkumaan hieman alhaisemmaksi. Itse en ole mikään erityinen Mikkeller-fani, joten kynnys maksaa 4 desin perus-IPAsta 14 -15 € on itselleni ylittämätön paikka. Toisaalta saatavilla on myös kovanluokan Mikkeller-herkkuja, joten muutamien oluiden kohdalla kova hinta on perusteltua.

Avajaisissa mukanani oli Brewcatsin kaksikko Laura ja Linda. Lisää ystäviä joukkoomme löytyi baaritiskiltä, jossa olutta siemailemassa istui Hyönteiskokki ja Fat Lizardin Topi.

Tällainen ”teho”tiimi tarkasti Mikkeller Helsinki baarin

Lauantaina oli sitten baarin viralliset avajaiset ja jono oli erittäin pitkä, joten startti baarille oli kyllä hyvä (katso kuva alla). Onnea uudelle baarille jatkoon ja nähdään taas!

Kuva: Mikkeller Helsinki
Kuin taulusta 🙂