Jaskan Kaljat: OLVI Hi-Hop Mild IPA 2,5 %

OLVI Hi-Hop Mild IPA 2,5 %

Iisalmesta satelee maitokauppojen hyllyille parikin uutuutta ja nyt tulee ensimmäisestä arvio.
Peli avataan 2,5 -prosenttisella Hi-Hop Mild IPAlla. Itse vierastan IPA-sanan käyttöä, kun prosentteja on noinkin vähän mitä tämä olut tarjoilee, mutta toisaalta edessä lukeekin Mild, joten annan anteeksi.

Mikäs tämä Hii Hoppi sitten onkaan?
Edellä mainitsinkin, että voimaa alkoholin puolella on 2,5 % ja Olvi itse puhuu, että kyseessä on ultra-low session IPA. Se on suodattamaton, pastöroimaton täysmaltainen pintahiivaolut, jossa aromihumaloinnin hoitelee Amarillo, Crystal ja Cascade. Katkeruutta siitä löytyy 40 EBU:n verran.

Toinen Olvin uutuus on Sandels Pils 4,8 % ja siihen palataan myöhemmin. Tämä myöhemmin palaaminen siksi, kun olen jonnekin hukannut kyseisen tölkin, enkä löydä sitä mistään. Sama pää kesät talvet 🙂

Olvin sivuilla näyttäisi olevan myös pari muuta uutuutta. American Brown Ale löytyy nyt 5,0 % -versiona ja sitten on 5,0 % Olvin Jouluolut.

Panimo: Olvi Oyj

Panimon sivut: www.olvi.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Vähäalkoholinen olut (ultra-low session IPA)

Voltit: 2,5 %

Katkerot: 40 EBU

Humalat: Amarillo, Crystal ja Cascade

Fiilikset:
Sitruksinen mieto tuoksu. Pieni metallisuus. Pientä havuisuutta. Jotenkin jää puolitiehen, eikä oikein lähde käyntiin.

Makumaailma jatkaa tuoksun linjoilla. Suuhun jää pyörimään greippi. Onhan tässä sitä katkeroa ja sitruksisuutta, mutta nämä oluet ovat niin epätasapainossa, että aivan hirvittää. No se on tietenkin luonnon laki jos prosentteja on 2,5 % ja EBUja 40, ettei harmonia löydy. Se on myös syy minkä takia minä en näistä tykkää.

Kyseessä on ultra mieto IPA ja maku kyllä lunastaa tämän lupauksen. Maku on hyvin mieto esitys, jota en aio itse ainakaan jatkossa katsoa. Tykkään reilummista ja täyteläisemmistä mauista ja tämä ei sitä tarjoa. Jos haluan IPAa, niin juon IPAn ja jos haluan miedompaa, niin sitten juon vettä! No okei! Jos haluan miedompaa, niin sitten juon sellaisen oluen joka toimii miedompana.

Mistä: Saatu panimolta. Tulee löytymään kaupoista ympäri Suomea.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 1/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 23/50