Jaskan Kaljat: Pyynikin Cloudberry Saison 5,0 %

Pyynikin Cloudberry Saison 5,0 %

Viime vuoden huhtikuussa tekaisin arvion Pyynikin Käsityöläispanimon Cloudberry Saisonista, ja kyseinen juoma oli 4,7 % -vahvuinen eli mahtui juuri ja juuri sen aikaiseen maitokauppamuottiin. Nyt kun maitokauppojen raja on 5,5 %, niin kauppojen hyllystä löytyy 5,0 % versio tästä lakalla maustetusta Saisonista. Tuo aikaisemmin maistamani 4,7 % ei oikein osunut kohteeseen, joten nyt lähdetään hakemaan parannusta 0,3 % vahvemmalla versiolla.

Tässä linkkiä 4,7 % version arvioon

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Panimon sivut: www.pyynikin.com

Maa: Suomi

Tyyli: Saison

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: Saaz

Maltaat: Pils ja Vehnä

Fiilikset:
Tuoksu on toimiva yhdistelmä vehnää ja mausteista pippurisuutta. Lakka taustalla. Kelpoa tekoa, kuten oli miedompikin versio. Tuoksussa lakka tulee esiin edukseen.

Maultaan vehnäinen ja lakka viipyilevä. Suutuntuma melko pehmeän oloinen ja runkoakin löytyy. Jälkimaussa sellaista kesäistä viljapeltoa. Lakka ei liikaa hyökkää, joten se on hyvä juttu. Vaikka se lakka onkin tämän oluen The juttu, niin ei ota liikaa roolia ja vedä aivan ranttaliksi. Tämä on erittäin hyvä kohennus aikaisemmin maistamaani 4,7 % versioon. Runko on kohillaan, eikä ole mitään vetistä liurua. Vaikka nautin lakkani mieluiten suoraan suolta, niin nyt voisin sanoa tämän olevan oikein onnistunut olut juuri siinä lakalla maustettuna Saisonina.

Mistä: Ostettu Joensuun Prismasta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50