Jaskan Kaljat: Pyynikin Mosaic Lager

Pyynikin Mosaic Lager

Pyynikin Käsityöläispanimo jatkaa palkintokaappinsa täyttämistä nappaamalla tällä nyt arvioinnissani olevalla oluellaan melkoisen palkinnon! Mosaic Lager valittiin World Beer Awards-kisassa maailman parhaaksi Seasonal Lageriksi. Tähän väliin suuret onnittelut panimon suuntaan.
Erittäin kova suoritus. Viime vuonna Ruby Jazz Ale voitti samaisessa kilpailussa maailman parhaan miedon Alen tittelin eli Pyynikin suunnalla alkaa olla pientä voittamisen kulttuuria tässä kilpailussa. Pitemmittä höpinöittä mennään maistamaan maailman parasta. Suorituksen arvoa nostaa se, että kyseessä on panimon ensimmäinen Lager.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 25 EBU

Humalat: Mosaic

Maltaat: Pils

Fiilikset:

Tuoksu virkistää mieltä ja kehoa. Kevyttä viljaa reilulla yrttipedillä.

Mosaic Lager iskee vahvalla hiilihappotasolla ja siitä pikainen tipahdus ohuen rungon kautta yrttiseen tykitykseen. Maku ei ole läheskään niin virkistävä, kuin tuoksu. Yrttisyys on liian voimakasta ollakseen virkistävä. Tämä vahva yrttisyys vie oluen juotavuutta, mutta samalla antaa myös makua. Sellainen win-win –tilanne. Pientä kitkeryyttä havaittavissa. Kokonaisuutena Mosaic Lager oikein kelpo erilainen Lager, mutta myöskin makumaailmaltaan melko yksipuolinen. Mosaicin käyttö on nykyisin trendikästä ja siitä Pyynikki on tässä ottanut hyödyn irti.

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

mainos