Jaskan Kaljat: Ruususen Sahti

Ruususen Sahti

Pitäähän se juhannuksena sahtia olla ja niinhän sitä olikin. Tällä kertaa sain maistooni Erno Ruususen valmistamaa sahtia. Erno Innostui sahdin valmistuksesta vuonna 2010, kun hän muutti mummunsa vanhaan maalaistaloon, jossa on sahtia tehty vuosia. Sahdin valmistusta ei ole kukaan hänelle opettanut, vaan itseoppineena on jalostanut tätä taitoa omanlaisekseen. Ernolla on vyöllään jo kaksi Hämeenkosken sahtimestaruutta, joten hyvin on oma oppi mennyt perille.

Tyyli: Sahti

Voltit: 8,0 %

Fiilikset:
Pehmeä tasapainoinen tuoksu. Rukiita tulee esiin aivan alussa ja sitten banaanisuuden kanssa vietetään tovi ja sitten aivan lopussa kevyt humalointi tuo säväyksen.

Suutuntuma on pehmeimmästä päästä mitä sahteihin tulee. Banaanisuus vahvasti esillä ja ruis tuo omaa voimaansa esiin. Tämä on yksi parhaita sahteja mitä olen eläissäni maistanut ja tämä pitää saada suuremmalle yleisölle maistoon. Erno kuvaili sahtiaan, että se on samettinen ja eihän herra paskaa jauhanut, vaan sitähän se juuri oli. Ei siinä tarvitse monia eri makuja olla, mutta kun ne muutamat maut nitoo näin nätisti yhteen, niin homma toimii.

Mistä: Saatu

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 39/50