Jaskan Kaljat: Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Alabama Red IPA

Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Alabama Red IPA

Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special -sarjasta otetaan arviointiin Alabama Red IPA. Kyseinen juoma on gluteeniton 3,5 % pintahiivaolut, jossa humalointipuolella katkeroita on kiitettävät 50 EBUn verran. Aikaisemmin tässä olutsarjassa oli American Red Ale, jossa 4,7 % ja EBUt 40. Humalaosastolla erona on, että kummassakin mukana Columbus, Cascade ja Chinook. Alabamassa on sitten Citraa ja American Red Alessa oli Amarillo. Maltaissa on taas samat Pale Ale, Wheat, Munich ja Dark Ale. Erona on se, että tässä on Caramel ja aikaisemmassa oli Crystal.

American Red Ale oli omaan suuhuni toimiva olut ja sitä tuli kyllä ostettua useampaankin otteeseen. Katsotaan, kuinka toimii Alabama Red IPA.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Session IPA

Voltit: 3,5 %

Katkerot: 50 EBU

Väri: 76,0 EBC

Humalat: Columbus, Cascade, Chinook, Citra

Maltaat: Pale Ale, Wheat, Munich, Dark Ale, Caramel

Fiilikset:

Tuoksussa on reilusti greippisyyttä ja karamellisuus myös selkeää. Havuinen. Tuoksu kaipaa raikkaampaa tuulahdusta siinä käytetyiltä humalilta.

Mausta huomaa heti, että runko on huomattavasti prosenttejaan vahvempi. Greippinen humalointi pyörii suussa, mutta joku näissä Saimaan Aleissa ei humalien osalta innosta. Niistä puuttuu se viimeinen terä. Siellä ei ole sellaista raikasta hedelmäistä tuulahdusta, vaan humalointi on melko karkeaa. Karamellisuus tässä Alabamassa on toimivaa ja loppujen lopuksi itseasiassa tykkään tästä. Humalointi, kun saadaan näissä kuntoon, niin ovat hyviä. Nyt jää ookooksi.— 

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50