Joulukalenterin 1. luukku: Kirsikkainen olutglögi

Jos olet jo kypsä perinteiseen glögiin ja koet sen liian makeaksi, Olutpostin Joulukalenterin ensimmäinen luukku tarjoaa sinulle vaihtoehdon: Tee glögi kirsikkaoluesta eli kriekistä.

Kriek-oluita saa sekä makeana että kuivana, näin voit myös itse valita, millaisen joulunajan lämmittäjän haluat. Olutposti käytti omassa glögissään makeahkoa, noin 3,5 -prosenttista, kaupasta saatavaa kriek -olutta, joka joulumausteilla ja tilkalla mandariinimehua terästettynä sopii erinomaisesti joulunodotukseen!

Kirsikkaolutglögi (kahdelle)

  • 1 plo (0,33 l) makeaa/kuivaa kriek-olutta
  • 1 mandariinin mehu
  • 1 kanelitanko
  • Pari neilikkaa ja tähtianis (jos pidät aniksen mausta)

Laita ainekset kattilaan ja lämmitä, mutta älä kiehuta, vaan ota pois liedeltä heti kun neste alkaa höyrystyä. Ongi kanelitanko pois (huuhtele ja laita kuivamaan, sen voi käyttää glögiin useaan kertaan).

Tee halutessasi glögilaseihin hauska kanelisokerireunus pyyhkäisemällä mandariininpuolikkaalla lasin reunaa ja sitten pyörittämällä reunaa laakealla lautasella, jossa on sokeria ja kanelia sekoitettuna.

Kaada lämmin glögi laseihin ja nauti heti.

Muista että alkoholin haihtumislämpötila on 87 astetta, ja siksi jos haluat että glögissä on oluen alkoholi jäljellä, niin on tärkeätä ettei anna sen kiehua.

VINKKI: Jos käytät kuivaa kirsikka-olutta, lisää maun mukaan hieman hunajaa, koska juoman makeus hieman miedontuu kuumana ja happamat maut taas tulevat voimakkaammin esille.

Seuraa Olutpostin Joulukalenterin vinkkejä jouluun asti!

mainos