Joulukalenterin 18. luukku: Jouluiset olutsiirapit

Olutpostin joulukalenterin tämän päivän luukku tarjoaa kahden makoisan olutsiirapin reseptin. Näitä siirappeja voi käyttää jouluruokien valmistamiseen tai vaikka sellaisenaan lämpimissä juomissa tai jäätelön päällä. Toinen jouluisista olutsiirapeista on keitetty tummasta lagerista ja toinen taas kirpeästä hapanoluesta.

Tummempaa siirappia voi käyttää kinkun maustamiseen, laatikkoihin, punaviinipohjan sijaan tai lihan haudutuksen osana. Erittäin hyvää se on myös kahvikakkujen kostuttajana. Kirpeänmakeaa hapanolutsiirappia voi käyttää vaniljaisiin jälkiruokiin, vinegretten osana tai omenamehun kanssa glöginä. Molemmat siirapit säilyvät jääkaapissa viikkoja.

Olutsiirappi

  • 3 dl olutta joko tummaa maltaista olutta tai vaaleaa kirpeää hapanolutta
  • 2 -3 dl sokeria (jos haluat juoksevamman siirapin, 2 dl, jos paksumman, niin 3 dl)
  • Mausteeksi tumman oluen kanssa: glögimausteet, vaniljatanko tai chili
  • Mausteeksi hapanoluen kanssa: sitrushedelmäkuori, timjami tai inkivääri

Laita kattilaan ja keitä ainakin 15 minuuttia, tai kunnes sakeutuu. Siirappi sakeutuu vielä jäähtyessään.

Olutsiirappeja voi keittää kaikista oluista, jotka eivät ole niin katkeria.

Katso myös kun Joulupukki maistaa tämän vuoden jouluoluita:

Joulukalenterin 17. luukku: Jouluoluet maistossa Joulupukin kanssa

mainos