Joulukalenterin 21. luukku: Piparisnickers oluen kera

Olutpostin joulukalenterin päivän luukku tarjoaa joulukauden parhaan herkun eli piparisnickersin. Aivan parasta tuhdin barley winen, belgityylisen vehnäoluen tai vaikka hedelmäisen hapanoluen kera. Piparisnickers säilyy pakkasessa tai jääkaapissakin ja tätä voi nakertaa aina kun jouluherkkuhulluus iskee.

 

Piparisnickers

  • 1 sulatettu piparitaikinalevy
  • Noin 1,5- 2 dl mahdollisimman jäykkää toffeekastiketta
  • Noin 1,5 dl vähän murskattuja Raffeleita tai perussipsejä
  • 1/2 maitosuklaalevy

Kauli piparilevyä hieman ja paista kypsäksi uunissa. Jäähdytä hieman ja levitä päälle toffeekastiketta. Laita uuniin ihan hetkeksi. Sirottele päälle sipsit. Laita jäähtymään viileään. Sulata suklaa ja kuorruta sillä. Laita viileään.

Leikkaa palasiksi ja nauti oluen kanssa.

aikakausilehti