Kouvolalainen olutseura sai maininnan Harvey’s panimon etikettiin

Kouvolalainen Olutseura Olviretki on myöntänyt jouluolutsertifikaatteja vuodesta 2002 lähtien Suomessa myynnissä oleville jouluoluille.

Ensimmäisen jouluolutsertifikaatin sai Sinebrychoffin Jouluolut IV (6 %) vuonna 2002. Kaikkiaan sertifikaatteja on myönnetty 36 kappaletta, suurin osa Belgiaan.
Olutseura Olviretken Juhani Pietikäinen kertoo sertifikaatin historiasta näin:
Aleksis Kiven Seitsemän veljestä oli ensimmäinen oikea kirja, minkä lapsena luin kokonaan. Kun aikuisena tartuin kirjaan uudestaan, huomasin Kiven määritelleen siinä hienosti hyvän jouluoluen. Niinpä olen lainannut tuota jouluoluen kuvausta ja nimesin sen vuonna 2002 Seitsemän veljen jouluolutreglementiksi.”
jouluolutetiketti
Kiitoksia panimoilta on tullut Suomesta, Belgiasta ja Ruotsista. Englantilainen Harvey’s Brewery kiitti mainitsemalla reglementistä jouluoluensa etiketissä, jossa se on ollut ainakin vuodesta 2014 lähtien.
Aleksis Kiven jouluolutreglementti levisi laajalti maailmalle taannoin, kun englantilainen The Sun kirjoitti siitä.
”Itse olivat he keittäneet oluensa, muistain tarkasti äitinsä menetystä tämän juoman panossa. Mutta olivatpa sen laittaneet väkevämmäksi tavallista talonpojan olutta. Mustanpunaisena kuohui se kiulussa; ja jos kannullisen sitä nielaisit, tunsitpa hieman huimausta aivossas.” – Aleksis Kivi
Lähde ja kuva: Olutseura Olviretki
olutpostin verkkokaupan mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.