Junalla Hollannin olutnähtävyyksiin

Alankomaissa on myös Amsterdamin ulkopuolella mielenkiintoisia olutnähtävyyksiä, panimoita ja olutravintoloita, joiden luo voi helposti matkustaa junalla.

Hyppää siis junan kyytiin, nauti maisemista ja käy katsomassa olutpaikkoja!

Stan & Go
Ruokapaikkana tunnetussa Stan&Go -ravintolaketjun Utrechtin pisteessä on myös erittäin hyvä olutvalikoima, ja ravintolan vegaanisten”ribsien” kanssa olut maistuukin vallan mainiosti.
ravintolaterassi

Brouwerij Oudaen
Kaupungin vanhin panimo on kanavan vieressä sijaitseva Brouwerij Oudaen. Panimossa on pieni mutta laadukas olutvalikoima ja rustiikki ruokalista. Panimon ravintolassa voi viettää aikaa seurustellen tai sitten panimoon pääsee kierrokselle. Hauska yksityiskohta on se, että alusta asti panimon mallasmyllyn päälle on asennettu imuri mallaspölyn poispuhaltamista varten. Itse maistoin rapsakkaa pilsneriä leikkelelautasen kanssa kanavalle katsellen. Suositus!

Utrecht
Utrecht on viehättävä pikkukaupunki noin puolen tunnin matkan päästä Amsterdamista. Kaupungissa on monia hauskoja olutpaikkoja, joita voisi suositella. Itse kaupunki on kokonaisuudessaan niin söpö, että siellä viihtyy pidempäänkin ja hyviä, belgityylisiä oluita saa joka nurkalta.
Utrechtissa tehdään myös olutkierroksia kaupungin craft-olutpaikkoihin. Kannattaa harkita, jos haluaa käydä helposti useammassa paikassa.

ruokaa

Zwolle
Zwolle on Utrechtista noin tunnin matkan päässä sijaitseva, keskustaltaan tähdenmuotoinen, vanha linnoituskaupunki, jossa on pieniä ravintoloita vieri vieressä. Oluenystävä vierailee vanhaan kauppahalliin pystytettyyn Het Refter -ravintolaan. Paikassa on erinomainen olutvalikoima, joka varmasti tyydyttää vaativaakin oluenharrastajaa. Ravintolan miljöö on kuvankaunis ja palvelu erinomaista.
jokilaiva

De Drie Dorstige Herten
Utrechtista löyty hieman piilotettu, perinteinen olutravintola on De Drie Dorstige Herten. Se on auki milloin sattuu, mutta niin suosittu, että paikkaan joutuu varaamaan pöydän. Me pääsimme hetkeksi maistelemaan oluita ilman varausta, koska lupasimme poistua puolen tunnin kuluessa. Ravintolan oluet ovat belgialaisvaikutteisia, maukkaita ja laadukkaita ja palvelu on hauskan kulmikasta.

joella

Gramsbergen
Gramsbergen on pieni kylä, johon mene juna kerran tunnissa Zwollesta. Paikan viehättävin kohde on maalaistalopanimo Mommeriete Brouwerij, johon voi tehdä vaikka päiväretken. Panimolla on tarjolla humaloinniltaan mietoja, pehmeän makuisia oluita ja hollantilaista maalaisruokaa. Paikan sijainti on viehättävä, juuri pienen kanavan vieressä.

Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 4/2021.