Kalamestarit tekivät oman oluen

Kalaravintoloiden kanta-asiakkaat pääsivät mukaan oluentekoon, kun joukko tarkoin valittuja oluennautiskelijoita pani oman oluen yhdessä Mallaskosken Panimon ja Momentin Ravintoloiden kanssa.

Harvoin sitä pääsee itse vaikuttamaan alusta asti, mitä olutta lempiravintolassaan juo. Näin kuitenkin kävi joukolle Kalaravintoloiden kanta-asiakkaita, jotka saivat mahdollisuuden luoda yhdessä Mallaskosken Panimon panimomestari Jyri Ojaluoman kanssa yksinoikeudella Kalaravintoloissa marraskuussa myytävää hanaolutta. ” – Usein ravintolan henkilökunta käy tekemässä panimon kanssa ravintolan oman oluen, mutta me halusimme mennä pidemmälle, kertoo Kalaravintoloiden Daniel Wallenius.—  – Halusimme asiakkaat mukaan oman oluemme tekemiseen, ovathan he niitä, jotka oluen juovatkin. Me olemme aina tehneet paljon erilaisia hauskoja projekteja kanta-asiakkaidemme kanssa, meillä on jopa oma jalkapalloturnauskin yhdessä. Nyt halusimme heidät mukaan myös ravintolan toimintaan ja näin idea asiakkaiden toteuttamasta oluesta syntyi.—  Asiakkaat saivat hakea oman ravintolansa Kalamestariksi ja valitsimme hakemusten perusteella jokaisesta ravintolasta yhden asiakkaan mukaan oluentekoon, Wallenius jatkaa.

Kalamestarit kokoontuivat suunnittelemaan olutta yhdessä Mallaskosken Panimon Jyri Ojaluoman kanssa. Rennossa tilaisuudessa maisteltiin Mallaskosken oluita, kuultiin oluenvalmistuksesta ja luotiin tulevalle oluelle oma resepti. Yksi valituista Kalamestareista oli Janoisen Lohen pitkäaikainen kanta-asiakas Aimo Lindgren, joka oli tilaisuudesta innoissaan. – Olen ollut Lohen kanta-asiakas jo yli kaksikymmentä vuotta ja aina kun menen ravintolaan, on kuin kotiin menisi. Janoisessa Lohessa on aina asunut sivistys, siellä on mahtava henkilökunta ja me kantikset tulemme toimeen loistavasti. Kun kuulin mahdollisuudesta olla mukana luomassa omaa olutta Kalaravintoloille, hain heti mukaan.

Lindgren piti itse suunnittelutilaisuutta mielenkiintoisena ja koki varsinkin oluen reseptinteon ollen uusi, silmiäavaava kokemus. – Olen itsekin tehnyt töitä oluen parissa, mutta oli vaikuttavaa päästä mukaan oluen suunnitteluprosessiin näin alusta saakka,—  Lindgren toteaa.

Kalamestarit olutta luomassa.

Reseptinteon lisäksi Kalamestarit pääsivät toteuttamaan oman reseptinsä Mallaskosken Panimolla lokakuun alussa. – Saimme seurata koko oluenteon prosessia alusta asti ja vaikuttamaankin siihen. Siellä me Kalamestarit lapioimme mäskiä, lisäsimme humalaa sekä hiivaa, ja näin pääsimme todella oluenteon tunnelmaan, Lindgren kertoo.—  -Meitä oli hyvä jengi, ja vaikka päivä oli pitkä, tunnelma oli loppuun asti hauska!”

Oluentekoa Mallaskosken Panimolla.

Mallaskoskella Panimolla pantu Kalamestarin Seiska -oluen nimi tulee numerosta seitsemän; oluenpanijoita oli sen verran, oluessa on käytetty seitsemää eri mallasta ja sekä meno- että tulojunat Seinäjoelle lähtivät seitsemän aikaan. Oluttyyliltään Seiska on pehmeä milk stout. Olut tulee myyntiin marraskuun alussa kaikkiin Kalaravintoloihin.

Kalaravintolat on osa Momentin Group Oytä, joka—  on suomalaisomisteinen konserni. Sen toimialoihin kuuluvat laadukkaiden alkoholijuomien tuotekehitys, maahantuonti ja myynti, ravintolatoiminta ja pienpanimotoiminta.

Kuvat: Daniel Wallenius

mainos