Kamala luonto -sarjakuva sai oman oluen

Hirtehisen eläinsarjakuvan tekijät ja espoolainen Masis Brewery yhteistyössä.

Masis Breweryn Kamala Sour 4,7 % on mustikka- ja vadelmasoseella maustettu hapanolut. Oluttölkeissä lasketaan liikkeelle kolme erilaista etikettiä, joissa komeilevat kulttihahmot ilves, kettu ja majava.

oluen kaatoa tankista

Kamala luonto -sarjakuvan tekijät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen ottivat yhteyttä Keran halleilla Espoossa toimivaan panimoon ja ehdottivat yhteistyötä. Olut ja sen visuaalinen ilme suunniteltiin yhdessä. Oluen tyylilajiksi valittiin hapanolut, joka on tällä hetkellä yksi Masis Breweryn myydyimmistä oluttyyleistä. Koska Kamalan luonnon hahmot seikkailevat nimensä mukaisesti luonnossa, maustettiin olut mustikoilla ja vadelmilla.

“Kamala luonto on aina osunut omaan makuun, sarjakuvassa on sopivassa suhteessa elämäniloa ja masistelua. Oli iloinen yllätys, kun Marja ja Jarkko ottivat yhteyttä oluen tiimoilta ja ryhdyinkin reseptin suunnitteluun kettumaisella tarmolla”, kertoo Masis Breweryn pääomistaja Janne Palo.

Etikettien hahmot ilves, kettu ja majava ovat Vehniäisen piirtämiä. Lappalainen toimii tarinoiden ideoijana.

“Etiketteihin suunnitellut eläinhahmot ovat ulkonäöltään tyyliteltyjä ja eroavat selvästi sarjakuvan visuaalisesta ilmeestä. Näin saatiin varta vasten tähän tarkoitukseen tehdyt, rouheammat ja happamammat ilmeet”, kertoo Lappalainen.

Maltaat: Pilsner, Maris Otter, Dextrin (, kaurahiutale)

Hiiva: Philly Sour

Kamala Sour on saatavilla Masis Breweryn panimokaupasta sekä valikoiduista vähittäiskaupoista ja ravintoloista.

Lähde ja kuva: Masis Brewery