Keikyklubi: Olutta suoraan panimolta

Kävin juuri poimimassa Helsingin Kalasatamasta uuden alkoholilakimme hedelmiä. Stadin Panimon baarin eteisessä vietettiin myymälän avajaisia vaatimattomaan, mutta tyylikkääseen tapaan. Ulos asti jonoa ei ehtinyt ainakaan vielä viittä vaille kaksitoista muodostua. Varttia yli tilanne alkoikin olla jo toisenlainen.

– Olisi kiva tarjota teille tässä hanaoluet, mutta siihen ei tiukka lainsäädäntömme edelleenkään taivu, totesi maksupäätteen kanssa vielä tuttavuutta tekevä kassaneiti.

Vaikka takkuisat ensiaskeleet rahansiirron kanssa saivatkin aikaan pienimuotoista ruuhkaa, niin pienintäkään merkkiä turhautumisesta ei ollut ilmassa sen paremmin kummallakaan puolen tiskiä.
Odotetun iloinen ja rento tunnelma kaikin puolin.

Valikoimasta löytyi alle vuorokausi sitten pullotettua olutta aina Red Alesta Imperial Stouttiin, joten tuoreustaso panimolta suoraan ostettaessa on ainakin täysin omaa luokkaansa ja kotimaassamme ennenkokematonta. Tänään jos ehditte paikalle, niin määränpäästä löytyy mukavia avajaistarjouksia, mutta toki sijainti on aina tulevaisuudessakin perustava pyhiinvaelluskohde. Kalasataman metrosta suunnistaessa kannattaa oikaista Benderin viitoittamaa tietä ja säästää useita askeleita.