Kesän tulisin viskiuutuus on Ardbeg Scorch Limited Edition

Ardbeg-tislaamo kutsuu kokemaan tislaamon uusimman limited edition -viskin tulisen henkäyksen.

Islayn saarella on jo pitkään kerrottu tarinoita saarella kauan sitten asuneesta lohikäärmeestä, jonka urhea soturi surmasi. Kesäkuun viidentenä päivänä Ardbeg-fanit ympäri maailman juhlistavat Ardbeg-päivää nauttimalla uutta ”tosimyytille” omistettua viskiä. Kerrotaan, että juoman hehkuvan herkullisuuden takana on Ardbegin oma, mausteisuutta hönkivä peto, joka majailee Dunnagen varastossa numero 3, kärventäen kimpejä ja polttaen tynnyreitä.

tislaamo

”Ardbeg Scorch -viskiä on kypsytetty vanhoissa hiilostetuissa amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä. Intensiiviset noen ja savun aromit vaanivat taka-alalla, ja grilliruoan ja lakritsin maut sekoittuvat vahvoihin lääkepastillien vivahteisiin. Ardbeg Scorch on todellakin fantastisten mittasuhteiden juoma. Tämä vuosi on ensimmäinen Ardbeg-päiväni ja oikea tulikaste”, kertoo Ardbegin Distillery Manager Colin Gordon.

”Ardbeg Scorch on kunnianosoituksemme Islayn legendaariselle lohikäärmeelle. Käyttämällä eniten hiiltyneitä tynnyreitämme olemme luoneet juoman, joka on kuin tulta henkivä peto!”, kertoo yhtiön Director of Distilling and Whisky Creation Dr Bill Lumsden.

Lähde ja kuva: HK Strategies, Ardbeg