Kilpailussa cocktaileja kestävän kehityksen teemalla

Rommin lisäksi cocktailissa sai käyttää vain itse valmistamiaan tai jalostamiaan ainesosia.

Helsinkiläinen Liisa Lindroos vei Artisans of Taste -kilpailun voiton cocktailillaan Flavours of Future Past. Kahdeksasta finalistista kuusi oli Helsingistä ja kaksi Kuopiosta. Liisa Lindroos työskentelee kisa-areenana toimineessa Bar Bardemissa Helsingin Yliopistonkadulla.

kisavoittajia

Diplomático-rommin järjestämän kilpailun teemana oli kestävä kehitys, sekä tekniikan että raaka-aineiden valinnassa. Tuomaroinnissa huomioitiin myös, miten kilpailijat hyödynsivät paikallisia raaka-aineita cocktaileissaan. Finaalissa kisasi kahdeksan ammattilaista ja heidän työskentelyään arvioivat Greta Grönholm (Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho FBSK:n puheenjohtaja), Timo Siitonen (Flavourium), Miguel Escandell (Ron Diplomático Ambassador Europe) sekä Måns Lundeberg (Handpicked Wines, Diplomáticon jakelija).

”Flavours of Future Past on oodi suomalaisille aliarvostetuille raaka-aineille. Cocktailin tarkoituksena on innostaa ihmisiä käyttämään raaka-aineita monipuolisemmin ja samalla kasvattaa niiden suosiota. Diplomaticon vastuullisuusteemasta inspiroituneena juoman keskiössä on valmistustavat, jossa hävikkiä ei synny vaan hyödynnetään raaka-aine loppuun asti erilaisia tekniikoita käyttäen. Flavours of Future Past muistuttaa suomalaisia oman ruokakulttuurin perusteista ja kannustaa kokeilunhaluisuuteen”, kertoo Lindroos cocktailin synnystä.

Lindroos ja muiden maiden voittajat pääsevät Diplomáticon tislaamoon Venezuelaan. Siellä he oppivat rommintuotannon perinteistä ja tekniikasta. Jokaisen maan voittajacocktailit esitellään Diplomáticon kirjassa ”Zero Waste Cocktails”  joka julkaistaan vuonna 2022.

Lähde ja kuva: Handpicked Wines

mainos