Konepaja Festival järjestetään lauantaina 8.6.

Helsingissä viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Konepaja Festival tulee jälleen lauantaina 8.6. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestetään yhteistyössä alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa.

Konepaja Festival houkutteli VR:n entiselle Vallilan konepaja-alueelle viime vuonna yli 10 000 kävijää, ja määrän odotetaan ylittyvän tänä vuonna entistä laajemman ohjelman myötä.

Päivä alkaa jo vuosien ajan alkukesästä järjestetyllä Konepajan korttelikirppiksellä, joka järjestetään klo 11 – 15 Konepajanraitilla Konepajanpuiston vieressä. Omatoimikirpputori on myyjille maksuton. Ohjelmaa on myös viereisessä Konepajanpuistossa, missä on tarjolla muun muassa koko perheelle sopivia ulkopelejä ja pomppulinnoja.

Vanhojen konepajarakennusten keskellä ohjelman painopiste on livemusiikissa. Tapahtumassa esiintyvät mm. Arppa, Stepa ja Jukka Nousiainen Trio sekä monia Suomi-indien nousevia nimiä.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluu paljon eri alueen toimijoita, kuten The Folks Hotel Konepaja. Alueen toimijat tekevät päivän aikana paljon tapahtumasisältöjä. Esimerkiksi Meira tarjoaa ilmaiset kahvit kaikille kävijöille koko festivaalin ajan. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi skumppajoogaa, ilmaista biljardia ja golfsimulaattorin kokeilemista ja alueen toimijoiden erikoistarjouksia. Alueen ravintoloiden ja baarien lisäksi paikalla on myös paljon katuruokatoimijoita. Alueelle rakentuva elokuvateatteri Kino Konepaja avaa terassinsa festivaalin ajaksi, vaikka teatterin rakentaminen on vielä kesken.

Olarin Panimon uusi taproom juhlii avajaisiaan Konepajalla samaan aikaan.

Lähde: Konepaja Festival, Olarin Panimo, kuvat: Konepaja Festival/Kadi Raudvassar

Katso lisää:

ETKO Brewing -pienpanimo ja hiljainen suurterassi Vallilan Konepajalle