Korkinavaaja: Beer Hunter’s Porispere Kilju

Sonispheren tuhkien päälle rakennetun— Porisperen— oheen on luotu tukku oheistuotteita. Oluen kuluttajan kannalta niistä olennaisin lie Kiljun nimellä myytävä ohra- ja vehnämaltaasta valmistettu vaalea vehnäale. Aivan jokaisen festarivuoden kunniaksi Kiljua ei olla tuotettu. Muistaakseni sitä on ollut saatavilla ainakin aloitusvuonna 2011 sekä viimeksi 2013. Ainakaan tuolloin Kilju ei jäänyt mieleen mitenkään erityisenä kokemuksena, mutta tällä kertaa— reseptiä on hieman muokattu.— Katkerokerrointa on laskettu samalla kun aromihumalointia lisätty, omaan korvaani tämä kuulostaa hyvältä!

Olut kaatuu lasiin melko vehnäisen oloisena. Väri on hyvin nätti kellertävä ja vaahto tiheä, vitivalkoinen ja kestävä. Humalointi tuntuu nenään heti kaadon jälkeen ja antaa tuotteesta erittäin lupaavan vaikutelman lasin reunalta nuuhkittuna. Jotain jenkkilän käpyä on havaittavissa, mutta ei överisti. Tuntuvasti ja riittävästi kylläkin.

Viimeistään mausta huomaa että lupaukset aromihumaloinnin vahvistamisesta pitää paikkansa. Ei tämä appelsiinimehuksi mene, mutta suutuntuma on erittäin miellyttävä sekä kuplien että humaloinnin osalta. Katkerojakin riittää, jos niitä ennen on ollut vielä enemmän niin on puhuttu jo melko tuhdista paketista.

Beer Hunter’sin Porispere Kilju on ehdottomasti parhaita kauppavahvuisia oluita, mitä vastaan on tullut. Vehnämaltaan ja aromihumaloinnin liitolla lie asian kanssa jotain tekemistä, tässä on päästy jonkin erittäin hyvän jäljille. Juuri nyt tässä kotiterassin kesäillan auringossa tuote on virheetön.

4,5 / 5

mainos