Kotioluentekijä Sampo Järvi sijoittui toiseksi Nordic Homebrew Championchip-kisassa

Suomalainen kotioluttekijä Sampo Järvi sijoittui toiseksi pohjoismaisessa Nordic Homebrew Championship-kilpailussa Norjassa. Kisan voitti Andreas Rosén ja kolmanneksi sijoittui Hans Christian Nilsen, molemmat Norjasta.

Andreas Rosén, hänen ystävänsä Bjørn Lodve, joka oli mukana tekemässä voittajaolutta, Sampo Järvi ja Hans Christian Nilsen.

Andreas Rosén, hänen ystävänsä Bjørn Lodve, joka oli mukana tekemässä voittajaolutta, Sampo Järvi ja Hans Christian Nilsen.

Nordic Homebrewing Championship -kisa järjestettiin tässä laajuudessaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja siinä on mukana Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti. Kilpailu järjestettiin Norjassa, Stavangerissa 22. kesäkuuta, missä samaan aikaan norjalaiset pitävät suuren vuotuisen kotipanimofestivaalinsa.

Olutliiton Valtakunnallisen Kotiolutkilpailussa menestyneillä on tästä vuodesta eteenpäin mahdollisuus osallistua Nordic Homebrewing Championship -kilpailuun. Tänä vuonna Suomesta lähtivät pohjoismaiseen kilpailuun Vuoden Kotiolutkilpailun voittajan Sampo Järven ja kisassa menestyneen Kaarlo Reippaan oluet sekä kisaajat itse. Joka maasta oli oma tuomarinsa, Suomea ja Olutliittoa edusti tuomarina Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun isäntä André Brunnsberg.

Kaikki oluet tuomaroitiin sokkona, ilman kilpailijatietoja. Brunnbergin mukaan oluiden taso oli  korkea.

-Oli todella vaikeata löytää voittaja, melkein kaikki kymmenen olutta olivat erinomaisia.

Kilpailun voittaja saa tehdä oluen yhdessä tanskalaisen Mikkeller -panimon kanssa.

Sijoitukset:

1. #78 Stjørdalsøl med Idun Blå / 12A Stjørdalsøl / Andreas Rosén / Norway
2. Juhlamärzen / 6A Märzen / Sampo Järvi / Finland
3. Tripel / 9B Light strong belgian ale / Hans Christian Nilsen / Norway

Lähde ja kuvat: Olutliitto

Katso myös:

Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun voitto Sampo Järvelle