Kotka Steam Brewery joukkorahoituksella alkuun

Kotkalainen panimo aloittaa joukkorahoituksen tuotannon käynnistämiseksi Kotkan höyrypanimolla.

Kotkan höyrypanimolla aletaan panna olutta 50 vuoden tauon jälkeen, kun Kotka Steam Brewery aloittaa siellä tuotantonsa vuoden 2018 alussa. Panimon perustamista varten Kotka Steam Brewery aloitti heinäkuun lopussa joukkorahoituskampanjan mesenaatti.me-palvelussa.

Kotka Steam Brewery rahoitetaan osittain joukkorahoituskampanjan avulla. Tavoitteena on kerätä syyskuun loppuun mennessä 50 000 euroa lisärahoitusta toiminnan aloittamiseen. Rahoitussummasta riippuen rahoittajille on tarjolla panimon tuotteita sekä mahdollisuus osallistua panimojuhliin ja olutreseptien kehittämiseen. Vastiketasoja on luotu useita sopimaan niin yksittäisille rahoittajille kuin yrityksille ja yhdistyksille. Edullisimmillaan pääsee mukaan 60 eurolla, jolla saa panimon t-paidan, olutlasin sekä panimovierailun höyrypanimon tuotantolaitoksen valmistuttua.

Matias Purasen ja Kari-Jukka Koivistoisen pitkäaikainen haave saada Kotkaan oma, valtakunnallisestikin vaikuttava panimo on toteutumassa. Koivistoinen on käynyt Mustialan maatalousoppilaitoksen pienpanimolinjan vuonna 1996 ja Puranen on muun muassa Englannissa panimokursseilla. Hän on valmistanut pieniä eriä olutta kehittäen uusia reseptejä, ja oluen historia ja tekniikka ovat hänellä hallussa. Koivistoinen on toiminut muun muassa tapahtumatuottajana ja catering-alalla.

Panimo julkaisi ensimmäisen, vuokrapanimolla valmistetun oluensa heinäkuussa. Jatkossa kaikki panimon oluet tullaan tekemään höyrypanimolla. Ensimmäinen olut Skipper’s Ale on tyyliltään kevyt vaalea ale, ja se on jo myynnissä olutravintoloissa Kotkassa ja pääkaupunkiseudulla. Syksyllä julkaistaan seuraava tuote: tumma, kevyen paahteinen ja virkistävä Bird Porter.

 

 

 

 

 

mainos