Kotka Steam Brewery täyttää vappuna 4 vuotta

Kotka Steam Breweryn syntymäpäiviä vietetään Kotkan Höyrypanimolla tänään perjantaina 29.4. avoimin ovin.

Yleisölle esitellään panimon historiaa ja toimintaa klo 16 sekä 18. Tarjolla on simaa ja munkkeja sadalle ensimmäiselle. Juhlan kunniaksi Kotka Steam Brewery teki voittoisasta Captain Marshallista Lagerista juhlaetiketillä 10 laatikon Vappuolut- erikoiserän.

valomainos

Kotka Steam Breweryn saama alkoholin valmistuslupa oluelle vappuna 2018 oli järjestyksessään sadas Suomessa voimassa oleva lupa. Tällä hetkellä panimoita on 126, joten kilpailu kauppojen hyllytilasta on kovaa.  Panimon kannalta onneksi oluemme ovat päässeet koko Suomen kattavaan myyntiin.

Haastava tilanne jatkuu

Panimon lyhyt historia on osunut aikaan, jossa toimintaympäristö on muuttuvat vauhdilla, joten panimon toimintaa on täytynyt suunnitella uudestaan jatkuvasti. Koronan alkaessa iältään nuori yritys ei saanut yritystukia, kuten monet alkuponnistelut käyneet yritykset. Osakeannilla kotkalaispanimo on selvinnyt myrskyisimmät ajat ja osakeanti jatkuu vielä. Tilanne Ukrainassa on pitänyt panimoa kiireisenä rahtien, tarvikkeiden ja raaka-aineiden hankintoja suunnitellessa.

Kesällä kausituotteita

Panimolla on kesän suunnitelmat jo tehty ja ainakin 2 uutta kausituotetta on tulossa. Panimon vakiotuotannossa on yli hetkellä yhdeksän tuotetta ja yhteensä erilaisia oluita on tehty yli 30. Panimolla tärkeintä on kuitenkin laatu eikä tuotteiden määrä. Tuotteita on kehitetty ja mm. gluteenittomuudesta on tehty onnistuneita kokeita.

Panimolla uskotaan tulevaisuuteen ja erityisesti kesään

”Tuleva kesä on meille tärkeä ja näyttää toivottavasti suunnan siitä, mitä toiminta on normaalimmissa olosuhteissa. Kesään ja varsinkin Meripäiviin on ladattu isot odotukset. 60-vuotta täyttäville Meripäiville Kotka Steam Brewery tuo oman Pienpanimo-baarinsa aivan keskustaan, Lehmuskujalla. Muihin isoihin oluttapahtumiin osallistutaan mm. Jääkiekon-MM kisojen aikaan Tampereella, Helsingin Rautatietorilla kahteen kertaan, Turkuun ja Lahdessa järjestettäviin Suuren Oluet – Pienet Panimot -tapahtumiin”, kertoo Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka Koivistoinen.

Lähde ja kuvat: Kotka Steam Brewery