Raskaampaa yhteistyötä: Dark River Festival ja Kotka Steam Brewery

Metelimusiikin ystäville supersize-annoksen tukevaa rytöä ja rätkettä tarjoava kymiläinen Dark River Festival sai oman oluen. Dark River Red Alen takana seisoo Kotka Steam Breweryn metallisiipi Matias Purasen johdolla.

Dark River Red Ale 5,4% on tummanpunainen, karamellimaltainen ja hedelmäisen humalainen pintahiivaolut. Se sopii mainiosti kesän rientoihin päivin öin. Alen rungossa maistuvat Brown-, Pale Ale-, Munich- ja vehnämaltaat ja humaloinnissa puraisevat Enigma ja Pacific Gem -lajikkeet.

Olutposti tavoitti Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka ”Kärsä” Koivistoisen pikahaastatteluun.

Mikä on oma suhteesi raskaaseen musiikkiin?

”Musiikkimiehiä ollaan ja juuri heavy ja hard rock ovat lähellä sydäntä, vaikka muutakin tulee kuunneltua. Ennen panimoelämää tuli soitettua useassakin bändissä bassoa ja kitaraa. Keikkaelämähän on varsin mukavaa ja varsinkin festivaalit kuten Provinssi jääneet hienoina muistoina mieleen.”

Lempiyhtyeet?

”Hevin puolella Motörhead, Rammstein jonka kanssa muuten esiinnyimme samoilla festivaaleillakin, Kiss, Van Halen ja Dark Riverissäkin esiintyvä Omnium Gatherum.”

Miten Dark River Red Ale syntyi?

”Festivaali oli tuttu jo ennestään. Oluen reseptin keittivät kasaan meidän Matias ja eräs nimettömänä pysyttelevä tuttu taiteen- ja oluensuosija. On ilo olla mukana tämän kaltaisessa toiminnassa, sillä oluthan on kulttuuria siinä missä musiikkikin. Kotka Steam Breweryn olutta oli tarjolla tapahtumassa jo viime vuonna, mutta nimikko-olut tuli ajankohtaiseksi vasta nyt. Tölkin graafiikan teki Dark River Festivalin Timo Alho.”

16-vuotias Dark River Festival on pienehkö, heimomaisesta tunnelmastaan ja yhteisöllisyydestään tunnettu festivaali. Se järjestetään tänä vuonna 9.-10. elokuuta Kotkan Laajakoskella Honkalan ampumahiihtostadionilla. Moshausta ovat säestämässä tänä vuonna mm. kotimaisen metallin kärkinimiin kuuluva Ensiferum ja ex-Iron Maiden vokalisti Blaze Bailey yhtyeineen.

 

Kuvat: Kotka Steam Brewery ja Dark River Festival

aikakausilehti