Kuinka Olutpostin 20-vuotisjuliste syntyi?

Uusimmassa Olutpostissa, lehden 20-vuotisjuhlanumerossa, on mukana lehden tilanneille hulppea juliste, joka kelpaa koristamaan niin kotibaarin kuin ”ihan oikean” baarinkin seinää.

Idea oluiden nostamisesta rock-tähtinä lavalle syntyi melkeinpä samoihin aikoihin kun syntyi idea tehdä juhlanumerosta TOTALSUPEREXTRAKULTATURBO, sillä koko jujuhan on tehdä tästä tietynlainen tribuutti legendaariselle musiikkilehti Suosikille. Monelle nykyiselle oluenjuojalle Suosikki oli iso osa nuoruutta, ja samoin kuin Suosikki aikanaan bändien ja muusikoiden kanssa, Olutposti haluaa nostaa oluita, panimoita ja niihin liittyviä henkilöitä parrasvaloihin.

Onhan musiikki- ja olutteollisuudella selkeitä yhteneväisyyksiä: Kaiken keskiössä on olut tai biisi, jonka ympärillä on panija tai bändi, panimo tai levy-yhtiö, ja koko muu teollisuus siinä näiden ympärillä.

Itse julisteen tekeminen olikin hieman helpommin sanottu kuin tehty, sillä kustantaja cyde ei suostunut vuokraamaan festivaalilavaa, johon nostaisimme 1500-litraiset oluttuopit paikalle värvätyn festivaaliyleisön eteen, vaan tämä piti toteuttaa pienoismallina siitä. Lavarakenteiksi ja yleisöksi löytyi onneksi internetistä stock-valokuvia, mutta itse oluet kuvattiin ihan itse.

mies näyttää valoa oluttuopeille
Harri Soinila työssään huonona hiuspäivänä

Että saisimme oluet valaistua juuri oikein studiovalaistuksella käytimme apuna pikkuruista taskulamppua, joka toimitti kaikkien spottivalojen virkaa. Otimme laseista toistasataa valokuvaa siirrellen lamppuja sopiviin kohtiin ja välillä kaadellen lisää olutta vaahdon laskiessa. Sen jälkeen ne laitettiin Photoshopiin kaikki päällekkäin ja niistä kärsivällisesti yhdistettiin parhaat palat toisiinsa yhdeksi kuvaksi.

Sen jälkeen ei tarvinnutkaan kuin tuntikausia hinkata yksityiskohtia, värejä ja kontrastia sellaiseksi, että eri eri olosuhteissa ja paikoissa otetuista kuvista yhdistellyt taustan osat, yleisö ja olutlasit näyttävät olevan samassa todellisuudessa keskenään. Helppoa! Ja tällainen siitä sitten tuli:

Olutlasit rock-tähtinä lavalla

Teksti ja juliste: Harri Soinila
Behind the Scenes -kuva: cyde