Kulttuuria tuotetaan ja olutta pannaan Helsingin Vallilassa

Olutposti soitti etäyhteyksin Vallilan panimolle, suoraan helsinkiläisen kulttuurin ytimeen lukuisten luovan alojen toimijoiden kansoittamaan lääketehdas Orionin vanhaan teollisuusrakennukseen Vallilan kallioiden huipulla.

Putken toisessa päässä oli Vallilan Panimon informaatio- ja myyntitykki Teemu Iitola. Teemulla on myös oma äänistudio panimon viereisessä tilassa joten panimomyymälän asiakkaasta tuli luontevasti alan duunari oman katon alta. Videolla lisää tarinaa käsityöläispanimosta ja hieman tuotteistakin

Vuonna 1931 muuan Waldemar Richard Brüning päätti perustaa panimon Helsingin Vallilaan. Kuinka ollakaan pientä haittaa aiheutti tuona aikana voimassa ollut kieltolaki ja niin panimoyrittäjä Brüning aloittikin marjamehujen tuotannolla. Tässä välissä oli siis pieni noin 85 vuoden mittainen tauko ennen kuin vuonna 2015 Orionin vanhan lääketehtaan tilaan Vallilaan perustettiin Vallilan Panimo nykyisen toimitusjohtajan Miika Haverisen ja Lauri Korhosen toimesta. Lauri ei ole kuitenkaan ole enää mukana panimon toiminnassa. Tuotantopuolella on vankkaa yliopistotason mikrobiologian ja kemian osaamista, jonka avulla panimolla käytettävä vesi omaa optimaalisen kovuusasteen ja muutenkin raaka-aineet ovat kohdillaan. Näin kerrottiin, ja se uskottakoon. Tuotannosta vastaavat tuotantovastaava Roope Eronen ja panimotyöntekijä Veli-Pekka ”Vellu” Mikkola. Mukana ovat myös graafinen suunnittelija Samuli Tanner, myymälästä ja markkinoinnista vastaava Anni Haverinen ja kausityöntekijä Salome Rajanti. Myös auttavat kädet Andy Sundström ja Janne Aarrelampi on mainittava.

 

olutpulloja

Teksti: cyde

Kuva: Vallilan Panimo

Videohaastis: cyde

Leikkaus: Harri