Kymijoki Beer Festival starttaa perjantaina

Kymijoki Beer Festival starttaa perjantaina idyllisellä Kallioniemen tanssilavalla Korialla. Tapahtumassa tuutataan olutta kansalle kymmenen pienpanimon ja yhden maahantuojan voimin.

Tarjolla on kymmeniä erilaisia oluita ja paikalla— panimoiden edustajia, jotka kertovat mielellään tuotteistaan ja toiminnastaan. Ja koska ihminen ei elä pelkästään juomalla, on eväspuoli hoidettu paikallisen Gastropub Betonyn toimesta. Tuotteiden maksu hoituu omalla rannekkeella, joka kannattaa ladata jo etukäteen. Ja kuten kuvioon kuuluu, voimme hyvin mielin todeta ”Eikä tässä vielä kaikki”. Koska ollaan tanssilavan kupeessa, on musiikilla sangen mukava osuus. Sitä on tarjolla yhteensä viiden yhtyeen voimin.

– Tapahtuman syntyhistoria on sangen perinteinen. Noin kuusi vuotta sitten intohimoiset oluen ystävät— Matti Kukkonen— ja— — Jarno Kärkkäinen— istuivat olutravintolassa ja saivat idean järjestää omat olutfestarit. Alkujaan tapahtumaa järjestettiin toiminimellä, mutta nyt sama jengi toimii Gastropub Betonyn alla, toteaa tuottaja Sanna Solkinen.

Onnistuneen tapahtuman tuottaminen vaatii oman osaamisensa. Viiden vuoden aikana on tullut oppia.

– Kaksi asiaa. Talkoolaisia ja ennakointia ei voi koskaan olla liikaa. Erottaudumme siten, että meillä on iloisin ja leppoisin tapahtuma luonnonkauniissa paikassa,— Solkinen— toteaa naurahtaen.

Se on helppo uskoa sillä, ainakaan Solkisella— ei pipo tunnu kiristävän. Iloinen nauru raikaa sangen vuolaasti mie ja sie -murteen siivittämänä.

Juomalista julkaistiin juuri ja siihen voi tutustua— tästä.

Kymijoella mennään nuoruus ja fiilis edellä ammattitaidosta tinkimättä.
mainos