Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan syksyn uutuudet

Laitilan syysuutuudet tulivat kauppoihin.

Laitilan Tumma Savu 5,3 % on miedosti humaloitu, täyteläinen ja voimakkaan savuinen suodatettu pohjahiivaolut. Reseptin on kehittänyt panimomestari Jani Vilpas. Laitilan Tumma Savu on pantu maltailla, joiden kuivauksessa on käytetty satoja vuosia vanhaa mallastustekniikkaa, jossa maltaat kuivataan pyökin savussa avotulen yllä. Mallastus on tapahtunut tämän oluttyypin syntysijoilla, maineikkaalla Weyermannin mallastamolla Saksan Bambergissa.

pullo

 

Laitilan Kukko APA Alkoholiton 0,3 % on vaalea ja suodatettu täysmallasolut. Sen valmistuksessa on käytetty vaaleiden ohramaltaiden lisäksi hieman tummaa karamellimallasta, joka antaa oluen väriin syvyyttä ja makuun maltaista makeutta. Kukko APA Alkoholittoman tuoksu on raikkaan aprikoosimainen, passionhedelmäinen ja pirtsakan sitruksinen. Mallaspohja antaa humalalle tilaa kukkia. Hedelmäisyys on maussa yhtä raikasta ja runsasta kuin tuoksussakin.

Laitilan alkoholittomat Kukko-oluet ovat ensimmäisiä Suomessa valmistettuja alkoholittomia oluita, joita ei ole valmistettu niin sanotulla keskeytetyn käymisen menetelmällä. Kukko APA Alkoholiton valmistetaan poistamalla alkuperäisestä Kukko APA oluesta alkoholi hellävaroen ilman tislaamista ja oluen alkuperäistä makua vaalien. Kukko APA Alkoholiton sopii myös gluteenittomaan dieettiin ja keliaakikoille, eikä se sisällä lisättyä tärkkelystä tai sokeria.

tölkki

Laitilan Tuomas 2021 Bohemian Dark 5,2 % on tsekkityylinen tumma pohjahiivaolut. Sen mallasrunkona on käytetty Münich Light -mallasta, jonka alhaisempaa entsyymipitoisuutta on kompensoitu entsyymimaltaalla. Oluen rungosta voi aistia täyteläistä, pähkinäistä ja paahteista maltaisuutta sekä aromista tsekkiläisen Saaz-humalan raikkautta.

pullo