Lasse Aho ensimmäisenä suomalaisena Euroopan Panimoliiton johtoon

Olvi Oy:n toimitusjohtaja ja Panimoliiton puheenjohtaja Lasse Aho aloittaa The Brewers of Europe -etujärjestön puheenjohtajana.

Euroopan Panimoliitto, The Brewers of Europe on eurooppalaisen panimoalan etujärjestö, jonka toimipaikka on Brysselissä. Aho on toiminut etujärjestön hallituksen jäsenenä jo vuodesta 2014. Euroopassa on noin 10 000 panimoa, joiden joukosta löytyy niin panimojättejä, vuosisatoja toimineita perhepanimoita kuin lukuisia pienpanimoitakin. Euroopassa yksi panimoteollisuuden työpaikka luo 16 uutta työpaikkaa muualle talouteen. Oluen kanssa välittömästi tai välillisesti työllistyy tiedotteen mukaan Euroopassa yhteensä noin 2,3 miljoonaa ihmistä. Oluen valmistuksen työllistämisvaikutus on erittäin merkittävä myös Suomessa.

lasse aho

”Ennen koronaviruspandemiaa olutmarkkina kasvoi Euroopassa viisi peräkkäistä vuotta nostaen alan merkitystä työllistäjänä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin panimoalan merkittävän ja pitkän arvoketjun työllistämisedellytysten varmistaminen erittäin haasteellisessa koronakriisin aiheuttamassa tilanteessa. Jotta tuhannet kotimaiset työpaikat voidaan turvata, nyt ei ole oikea aika nostaa alkoholiveroa. Sekä kotimainen teollisuus että palvelusektori kaipaavat elvyttäviä ja työllisyyttä lisääviä toimenpiteitä”, puheenjohtajaksi valittu Aho kertoo.

Lähde ja kuva: Panimoliiton tiedote

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.