Loppasuut: Alkon pääsiäisoluita 2018

Kävimme ensimmäistä kertaa Alkon mediapruuvissa. Tapahtumassa oli maisteltavana mm. kolme pääsiäisolutta.
Laitilan Mämmi Cream Stoutin (4,61 € / 0,33 l; 5,5 %)— valmistuksessa on käytetty mämmiä ja laktoosia. Lähes mustan oluen tuoksu on makean mämminen, vaniljainen ja hieman paahteinen. Mämmisyys jatkuu maussa, jossa on tuoksun aromien lisäksi ruisleipää, kahvia ja tummaa suklaata. Jälkimaku on enimmäkseen suklainen. Tämä oli maistetuista oluista ehkä leimallisimmin pääsiäisolut. Jos pitää mämmistä, niin pitää todennäköisesti tästä oluestakin.

Aecht Schlenkerla Fastenbier— (4,49— â‚¬ / 0,5 l; 5,5 %) on Ratebeerissä maailman kymmenen parhaan savuoluen joukossa. Olutta ryhdyttiin pullottamaan vasta 2015, aikaisemmin sitä sai nautittua vain paikan päällä panimolla. Punertavanruskean oluen tuoksua hallitsee odotetusti savu, tarkkaan ottaen savuinen palvikinkku. Tuoksussa on myös yrttisyyttä ja tervaa. Savuisuus ei ole kuitenkaan liian hyökkäävää. Maku myötäilee tuoksun aromeja ja on myös hieman leipäinen. Savuinen jälkimaku kestää kohtuullisen kauan. Vaikea sanoa, mikä tästä tekee erityisesti pääsiäisoluen. Erinomainen savuolut joka tapauksessa.
Prykmestar Pääsiäisporterin (5,07 € / 0,5 l; 7,5 %)— — valmistuksessa on käytetty aitoa suklaata ja suklaa-aromia. Tummaruskean oluen tuoksu on makean suklainen, luumuinen, kinuskinen ja tuo mieleen suklaakakun. Hieman kitkerä maku jatkaa samoilla linjoilla tuoksun kanssa. Jälkimaussa on kinuskista makeutta, luumua ja kahvia. Vaikka pidinkin oluen makeudesta, niin suurempana annoksena makeus saattaisi ruveta tökkimään.

Tästä kolmikosta pidin eniten— Mämmi Cream Stoutista. Toiselle sijalle pääsi— Aecht Schlenkerla Fastenbier ja pronssille päätyi— Prykmestar Pääsiäisporter.