Loppasuut: Kissaoluet: Lions Den, Oolong Johnson ja Saatana Magustoit

Olutkauppa Pienistä löytyi kaksi kissaetiketillä varustettua olutta. Kun varastossa oli jo yksi kissaolut, olutvertailun teema oli helppo valita. Oluista yksi on Ruotsista, yksi Suomesta ja yksi Virosta. Niiden kera nautittiin venäläistä klassikkokirjallisuutta, jossa esiintyy Begemot-kissa.Ruotsalainen Brewski Lions Den (NEIPA; 3,5 %; 5,20 € Pienissä) on väriltään vaaleankeltainen ja näyttää ananas- tai greippimehulta. Tuoksussa on ananasta, sitrusta ja hedelmäisyyttä. Maku on kirpeän sitruksinen, siinä on greippiä, raakaa ananasta ja reilusti katkeruutta. Jälkimaku on kirpeän sitruksinen ja greippinen. Jos etsit raikasta ja kevyttä olutta ja pidät katkeruudesta, niin tämä on sopiva valinta.


Suomalainen Kallio Brewery Oolong Johnson (Wheat Ale; 5,2 %; 4,90 € Pienissä) on väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, vehnäisyyttä, hedelmäisyyttä ja persikkaa. Hieman karamellinen maku toistaa tuoksun aromeja. Katkeruutta on kohtalaisesti. Jälkimaussa korostuu havuisuus. Tämä oli Jussin suosikki maistelluista oluista.Virolainen Lehe Saatana Magustoit eli paholaisen jälkiruoka (Barrel Aged Sweet Stout; 15 %; 9 € Tallinnassa) on väriltään hyvin tummanruskea, lähes musta. Makeassa tuoksussa on kahvia, luumua, tummaa suklaata ja vaniljaa. Erittäin makea maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös saaristolaisleipää, rusinaa ja siirappia. Jälkimaku on paahteinen ja hieman chilinen. Alkoholi ei maistu läpi, mutta lämmittää jälkimaussa. Olut on niin makeaa, että kokonaisen pullollisen juomisessa kestää hyvän aikaa. Se sopiikin nimensä mukaisesti hyvin jälkiruoaksi.

Oluista kaksi ensimmäistä sopi hyvin juotavaksi kuumana kesäpäivänä, kun taas kirjan kanssa sopi parhaiten— Saatana Magustoit. Kaikki oluet olivat hyviä ja hintansa arvoisia.— Kissamme Takku lähti sängylle nukkumaan heti kuvan ottamisen jälkeen, joten sen mielipide oluista jäänee mysteeriksi.