Loppasuut: Koff IPA

Mikä olut?
Koff IPA (Sinebrychoff)
Oluttyyppi:— India Pale Ale
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus: 50 EBU
Väri:— 27 EBC
Kantavierre: 12,6 —°P
Hinta: 1,04 € Viking XPRS:llä (24 tölkin laatikko 24,90 €)

Mitä panimo lupaa?
Oluessa on voimakas humalan aromi, jota tasapainottaa häivähdys karamellimaisuutta.

Mitä oluttyyppi lupaa?
India Pale Ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. Amerikkalaiset West Coast IPA:t ovat erittäin vahvasti humaloituja ja niissä on yleensä sitrusta sekä trooppisia hedelmiä. East Coast IPA muistuttaa perinteistä brittiläistä IPA:a.

Kommentit

M: Gyyh, maistuu IPA:lle.

J: Koff on tuonut markkinoille American Pale Alen ja American Lagerin jatkoksi India Pale Alen. Koff IPA on tällä hetkellä saatavilla vain ravintoloissa ja laivamyynnissä, joten sitä ei ole hirveästi mainostettu. Itse huomasin oluen sattumalta Viking XPRS:n myymälässä.

Olut on sameaa ja väriltään oranssia. Vaahtoa muodostui kaadettaessa paljon ja se kesti pitkän aikaa. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, appelsiinia, sitrusta ja greippiä. Yllättävän mieto maku on appelsiininen, sitruksinen ja maltainen. Katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimaussa on sitrusta ja greippiä. Hyvin tehty IPA, joka ei yllätä eikä petä. Hinta-laatusuhde on ainakin laivalta ostettuna sellainen, että annan arvosanaksi +.

mainos