Loppasuut: Pohjois-Leppävaaran pub crawl

Kaveriporukkamme päätti toteuttaa pitkään pohditun ajatuksen ja kiertää Espoon Leppävaaran baarit (ja muutaman ruokaravintolan) läpi. Pohjois-Lepuskista ja hieman Lintuvaaran puoleltakin reitillemme päätyivät seuraavat ravintolat ja baarit.

Ravintola Fågeli
Tiklinkuja 1 / Facebook

Aloitimme kierroksemme Lintuvaaran puolella sijaitsevasta ravintola Fågelista. Ravintola on avattu viime kesänä, ja lounasaikaan arkisin ja viikonloppuisin tarjolla on vaihtuva buffet. Ruoan seuraksi saa olutta (Brooklyn Brewery, Leffe, Stella Artois jne.), viinivalikoimaan kuuluu pikaisesti laskettuna kolme edullista viiniä (Jacob’s Creek).

Turkkilaishenkinen buffet (14,90 €) oli kaikkien mielestä hyvä ja hintansa arvoinen: meze-tyyppisiin alkupaloihin kuului mm. tzatzikia, hummusta, salaatteja, viininlehtikääryleitä ja lämpimiin ruokiin kanavartaita, kasvispataa, hieman yllättävästi karjalanpaistia ja neljää erilaista pizzaa. Marjutin suosikkeja olivat mintulla marinoitu halloumi (tai vastaava juusto), pepperonipizza ja lihanöllit. Mainittakoon, että myös seurueemme kasvissyöjä oli valikoimaan tyytyväinen.— 

Spice Garden
Lintuvaarantie 28 / Facebook

Seuraavaksi matka jatkui intialaiseen ravintolaan Spice Gardeniin. Kyllä, juuri tämän ravintolan viereinen pizzeria Pizza Paradise poltettiin kesäkuun lopussa. (Spice Gardeniin heitetty polttopullo ei onneksi syttynyt.) Ravintola oli tuhopolton jälkeen kiinni jonkin aikaa, mutta avautui pari viikkoa ennen pubikierrosta. Sisällä tuntui vielä savun haju, ja tiskin takana seisonut omistaja oli selvästi kiitollinen siitä, että asiakkaat löytävät taas paikalle.

Juuri brunssin syöneinä ostimme vain juotavaa. Tavallisten oluiden ja siiderien lisäksi saatavilla oli intialaisia Tikka- ja Kingfisher-oluita. Intialainen kulttuuri pysyi muutenkin koko ajan hyvin esillä – palvelu oli ystävällistä ja saimme yllätysnaposteltavaksi intialaisia sipsejä makean hillon kanssa. Myös taustamusiikiksi vaihtuivat Bollywood-leffojen kootut videot.

Bar Blue Jay
Lintuvaarantie 23 / WWW

Aiemmin Blue Jayta on pitänyt lähinnä tyypillisenä ei-niin-kutsuvana lähiökuppilana, mutta nyt oli viimein aika antaa sille mahdollisuus. Etujoukot olivat käyneet sitä testaamassakin aikaisempina vuosina Kivenlahtirockien jälkeen sen jälkeen, kun Lintuvaarantiellä sopivasti bussipysäkin vieressä oleva baari herätti huomion muutama vuosi sitten mainostamalla valikoimissaan olevan 100 erilaista olutta ja 150 erilaista viskiä – toisaalta baarissa oli myös tarjolla kolme tuoppia kympillä eli laidasta laitaan mennään.— 

Sisustus näytti siistiltä ja yllättävän valoisalta, kun sen odotti lähinnä olevan hieman kulahtanut ja hämyisä. Päiväsaikaan muutama kantapöpö istui omassa pöydässään, muuten oli hiljaista. Tunnelmaa laski se, että tiskin takana palvelu oli perustympeää eikä houkutellut kyselemään lisää oluista tai viskeistä tai tiskillä mainostetuista drinkeistä. (Brooklyn Brewery, Pyynikki, Hoegaarden, hanassa muutamia perusoluita, tiskillä lista pullo-olut- ja viskivalikoimasta.)

Seurueemme eräs jäsen epäili, että hanassa ollut Brooklyn Summer Ale saattaisi olla pilalla, mutta se kuitattiin lyhyesti toteamalla, että ”tuolle tuon kuuluukin tuoksua”. Emme jaksaneet väitellä sen enempää.— 

Kesäinen ukkosmyrsky yllätti matkalla

Ravintola Harakanpesä
Leipurinkuja 2 / WWW

Reitillä seuraavana oli Espoon science fiction- ja fantasiaseuran vakituinen kokoontumispaikka (joka kuun viimeinen maanantai klo 18) ja perjantaisen pubivisan paikka Harakanpesä. Harakanpesän oluthanassa on vaihtuva kuukauden olut ja valikoimissa on peruskaman lisäksi mm. Olarin panimon, Alberga Brewingin ja Stallhagenin oluita, viinivalikoima on suppea. Pesän burger on klassikko ja muutenkin ruoka on hyvää, mutta vielä emme kyenneet syömään mitään. Pari meistä sortui Jaloviina Long Drinkiin (kaikkea on kokeiltava kerran ja jotakin vain kerran), suurin osa tilasi olutta.

Melko äskettäin pintaremontoitu Harakanpesä on viihtyisä. Siellä olisi voinut pitää seurueemme yllättänyttä sadetta pidempäänkin ja pelata vaikka biljardia tai heittää tikkaa, mutta oli taas aika jatkaa matkaa.

Bar Pinokkio
Konstaapelinkatu 4 / WWW

Seurueemme aikaisemmat kokemukset Bar Pinokkiosta liittyivät noin 17 vuotta sitten syötyyn pizzaan, joten tarkastelimme paikkaa uusin tai melkein uusin silmin.

Ostoskeskus Gallerian juna-asemalta katsoen takanurkassa sijaitsevan baarin logo oli yhä sama kuin vuosia sitten, mutta sisustus oli ilmeisestikin sen jälkeen uusittu – ei aivan äskettäin kuitenkaan, sillä pieni tunkkainen tupakanhaju leijaili ilmassa. Pinokkio oli yllättävän avara ja valoisa, kun sen oli kuvitellut Blue Jayn tapaan pieneksi ja pimeäksi nurkkabaariksi.

Baaritiskillä kantapöpö tuijotti meitä hieman liian pitkään, mutta palvelu oli ystävällistä. Suomalais-aasialainen lounas ja pizzat jäivät testaamatta, juomavalikoima oli tuttua vakiokamaa.

Sankaritar
Läkkisepänkuja 2 / WWW

Joskus on uhrauduttava ja poikettava karaokebaariin. Niissä käyminen on jääneet vähemmälle, jopa olemattomaksi, mutta jos niiden kuvittelisi joltain näyttävän, niin juuri tältä: sisällä oli mustaa ja hämyistä, seiniä kiertävät sohvat olivat punaista tekonahkaa, seinällä oli CD-levyjä kimaltelemassa ja eri artistien valokuvia Madonnasta Marita Taavitsaiseen.

Juomavalikoimassa oli perusoluita, -siidereitä ja -drinkkejä ja niiden lisäksi myös omia shotteja kuten mysteeriksi jäänyt ”Petturi”. Sankarittaren nimikkoshotissa oli salmiakkia ja vadelmaa.

Pub Tiimalasi
Tinurinkuja 4 / WWW

Muutama vuosi sitten Läkkitorin kulmalla ollut Tinurin tupa uudistui keskiaikahenkiseksi pubiksi ja vaihtoi samalla nimensä Tiimalasiksi. Uudistus oli positiivinen: paikan ilme tuntui siistiytyneen eikä sinne poikkeaminen tuntunut yhtä huonolta ajatukselta kuin Blue Jayhin tai Pinokkioon poikkeaminen. Lisäksi aiemmin paikassa käyneet olivat raportoineet, että ruoka olisi edullista ja suhteellisen hyvää.

Olutvalikoima oli jälleen melko peruskamaa ja talon punaviini oli J.P. Chenet’ä, mutta lyhyt ruokalista yllätti positiivisesti. Hampurilaisen (5 €) sai myös kasvisversiona ja sekä liha- että kasvisversion hinta-laatusuhde oli erinomainen. Ison plussan hampurilainen sai maukkaista lisukesuolakurkuista. Ranskalaisia sai kahta kokoa (3/5 €, joista 5 €:n annos riitti hyvin kahdelle hampurilaisen seurana), keskiaikaiset kananuijat olivat myös 5 €.

Summa summarum

Uutta pubisuosikkia ei löytynyt, joten jatkamme edelleen Harakanpesän ja Sellon ravintoloiden ja baarien tukemista ja poikkeamme ehkä joskus Tiimalasissa hampurilaisella. Sinänsä baarit yllättivät iloisesti ja olivat lauantaina päiväsaikaan siistejä ja rauhallisia – selvittämättä saa jäädä, millainen meno on iltaisin.
mainos