Loppasuut: VonHop Ameerika Trump

Mikä olut?
Ameerika Trump (VonHop)
Oluttyyppi: American Pale Ale
Alkoholia: 5,7 %
Katkeruus: 38 IBU
Hinta: 3,20 € Tallinnan Kaubamajassa

Minkä kanssa nautittu?
Ribsien ja caprilaisen salaatin

Mitä oluttyyppi lupaa?
American Pale Ale (APA) on Indian Pale Alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua. APA:n IBU-arvo on yleensä välillä 30-45, joten ne eivät ole yhtä katkeria kuin IPA:t. Itärannikon APA:t ovat yleensä maltaisia ja länsirannikon APA:t puolestaan katkerampia.

Kommentit

M: Pale Aleille tyypillinen gyyyyh peitttyy ensin pieneen vaalikampanjankaramelliseen makeuteen, mutta hiipii pienellä viiveellä kuin vaalien jälkeinen totuus äänestäjien tajuntaan.

J: Tekeekö Trumpin nimikko-olut APA:sta jälleen mahtavan? Kuparin värinen, hieman oranssiin vivahtava olut vaahtoaa kaadettaessa kuin populistinen presidenttiehdokas vaalitilaisuudessa. Beigeä vaahtoa on fantastisen paljon – ehdottomasti enemmän kuin Obaman nimikko-oluessa olisi, jos sellaista myytäisiin. Vaahto kestää kauemmin kuin useimmat vaalilupaukset, mutta haihtuu lopulta kuin lupaus muurista Meksikon rajalle. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, karamellisuutta, havua ja aavistus covfefeä. Maku myötäilee tuoksua ja siinä on myös sitrusta sekä greippiä. Katkeruutta on saman verran kuin potkut saaneessa viestintäjohtajassa. Väite, että tämä olut tekisi APA:n jälleen mahtavaksi, on valeuutinen. Ei Trump-olut täysin paha hombre ole, mutta arvosanaksi tulee silti 0.

mainos