Maista Olutpostin Juhlamenu Laureassa!

Olutpostin Juhlalehden kolmen ruokalajin juhlamenu on nyt mahdollista maistaa tämän viikon ajan 4-8.10. Laurea Ammattikoulun Leppävaaran toimipisteessä, opetuskeittiö BarLaurean ravintola Flowssa.

Menun lehteen ovat laatineet ravintolan keittiömestari Jarmo Vähä-Savo, ravintolapäällikkö Teemu Sirainen, lehtori Henry Lybäck ja baarimestari, projektipäällikkö Mika Vitikka.

Henry Lybäck, Teemu Sirainen, Jarmo Vähä-Savo ja Mika Vitikka

Koko menu on suunniteltu nimenomaan Olutpostille ja siinä on haluttu nostaa esiin oluen roolia myös juhlavammassa ruokailussa.

Menu koostuu marjaisesta olutaperitiivista, pale ale-oluella silatusta kampasimpukkarisotosta, maissikananrinnasta palsternakkapyrén ja lagersabayonin kera ja tummalla oluella maustetusta suklaakakusta appelsiinisorbetin kanssa.

Jokaiselle annokselle löytyy räätälöidyt juomasuositukset suomalaisista pienpanimo-oluista ja nämä samat oluet löytyvät myös ruokien raaka-aineina.

Aperitiivissa on käytetty Malmgårdin Kuningatar Souria, alkuruuasta Fat Lizard Brewing Co.:n Ankle Slapper American Pale Alea, pääruuan kastike on maustettu Ruosniemen Panimon Ruosmarkku Lagerilla ja jälkiruuan suklaakakku taas Sonnisaari Panimon Mulkero-stoutilla.

Kolmen ruokalajin menu maksaa opiskelijakortilla 10 euroa ja muille 15 euroa.

Ravintola Flow

Vanha Maantie 9-11, Laurea AMK, Espoo

Varaa pöytä barlaurea@laurea.fi

Katso myös reseptit Juhlalehdestä kotona toteutettavaksi!

Teksti  ja kuvat: Anikó Lehtinen