Maistuva mallas: Craft Beer Helsinki 2017

craft-beer-teltat

Craft Beer Helsinki oli tapahtuma minkä olin merkannut ajoissa kalenteriin ja mietin Wanaja Festien ja Craftin välillä kumpaan menisi. Lopulta monen mutkan takaa Craft Beer vei voiton. Tilasin näppärästi liput etukäteen ja maksoin isomman ja pienemmän maksukortin. Toisella voisi syödä ruokaa yhteisesti ja toisella maistella oluita. Ennusteet lupailivat päivää ennen ja samana päivänäkin aurinkoista tai poutaa.

Paikalle päästyä helposti pääsi ennakkoon maksaneiden tyhjälle tiskille ja lappuja vastaan sai lasin, sekä kortit. Jees ei muuta kun valitsemaan tyhjä pöytä ja maistelemaan. Ensimmäisenä oli pakko kuitenkin noutaa ruokaa. Sitä olikin näillä festeillä runsaasti ja näytti hyvälaatuiselta.

craft-beer-ruuat— craft-beer-jaatelo

Otimme pöytää grillattua lihaa ja nachoja, sekä lettuun käärityn kasvissetin. Molemmat erinomaisia. Oluena tässä kohtaa Sorin Rasperry Punch. Samalla tietysti oli pakko maistaa Stoutjäätelöä johon tuli Stout kastiketta, siis ihan hanasta olutta sekaan. Erinomainen yhdistelmä ja todella hyvä jäätelö. Suosittelen maistamaan kun seuraavan kerran tulee vastaan.

Tällä kertaa päätin vain maistella erilaisia oluita ja nauttia ruuasta ilman, että olisin jokaista arvioinut erikseen. Seassa oli paljon— happamia oluita jotka jakavat runsaasti mielipidettä siitä onko liian hapanta vai liian vähän hapanta. Itsehän olen happaman ystävä joten tälläinen Sour / Berliner tuotteiden juominen kesällä on ilo. Lisäksi jos kiskaiset tumman tai katkeran oluen, saa happamalla oluella raikastettua paletin takaisin.

No Fat Lizardilla ja Tankerilla oli oma kollaboraatio-olut Mu Isamaa 99/100. Mikä ei tarkoita missään nimessä arvosanaa vaan tarkoittaa Eestin ja Suomen itsenäisyyden juhlimista. Tuttuun tapaan Fat Lizard tarjoaa tämän — hedelmäputken läpi, joten odotettavissa on erittäin hedelmäistä aromia.

craft-beer-fat-lizard— craft-beer-sirkat

Mu Isamaa 99/100 tuoksussa on voimakas hedelmäinen tuoksu. Maussa tulee jäljestä kohtuullinen humalointi. Tämä on tuttu yhdistelmä Fat Lizardin temppuja ja sinänsä ei ole yllätys vaikka hyvä olut onkin. Päätin oluen lisäksi ottaa sirkkapähkinöitä. Sirkkapähkinät saattavat joillekin aiheuttaa epämiellyttävän tunteen, koska ovathan ne kuitenkin ötököitä. Suolaiset pähkinät ja rapeat sirkat ovat oiva välipala oluenmaistelun ohessa. Suosittelen kokeilemaan, nämähän oli lähituotettuja.

craft-beer-slush— craft-beer-kalkkuna

Pitihän se tuo Slush Sour Raspberrykin kokeilla. Juuri sillä hetkellä sattui olemaan kuuma. Se ehkä enemmänkin oli mehumainen johtuen kylmyydestä, mutta Sourissa meni loistavasti. Ehdottomasti lisää näitä ideoita, oli ne sitten hyviä tai huonoja.

Ohitsemme liikkui aina välillä kalkkunaa ja pakkohan se oli kokeilla. Todella iso kalkkunan koipi luineen. Kalkkunahan itsessään ei ole kovinkaan räjäyttävä kokemus, tosin BBQ-kastike oli todella hyvää. Raa-at perunat hieman olivat ikävä yllätys. Kiva kokemus, mutta en ehkä toiste ottaisi näin haastavaa ruokaa syötäväksi, varsinkin kun vertaan muuhun tarjontaan mitä oli saatavilla.

Huuhtelupisteitä oli kiitettävästi, vaikka ne tuntuivat aina välillä reistailevan. Onneksi niitä kävi aina joku huoltamassa ja ei tullut ruuhkaa kuten yleensä.

Kusilaareista ihmettelen aina miksi keskipodium pitää jättää noista pois. Mikään ei ole suomessa vaivaannuttavaa kun kuseksia niin, että 20cm päässä on toisen naama ja oikealla ja vasemmalla samoin. Eli jos mahdollista, ottakaa ne keskitolpalliset ensi kerralla niin ei tarvitse jutella säästä ?

Kaikenkaikkiaan tämä oli erittäin onnistunut tapahtuma. Tilankäyttö ja oluet selkeästi esillä, ruoka kerrankin hyvää ja järjestelyt toimi muutenkin omalta kohdalta hyvin. Muiden tapahtumien on hyvä oppia tästä vähintään ruuan suhteen. Älkää ottako mitään teollisuusmikrotettuja ruokia paikalle vaan nyt vedetään craft olutta, myöskin ruoka pitää olla craft ruokaa. Ei haittaa vaikka ruoka olisi hieman hipsterimäistäkin tai vegaanista.

SOPP Helsinki on juuri starttailemassa, käykää ihmiset nauttimassa laadukkaista oluista ja ainakin tänään kesäsäästä.

craft-beer-beers— IMG_20170708_132826

— 

— 

— 

— 

— 

Artikkeli Craft Beer Helsinki 2017 julkaistiin ensimmäisen kerran Maistuva Mallas.

mainos