Mallaskosken alkuvuoden 2022 uutuudet

Synkkyydestä ammentava seinäjokelaispanimo jatkaa taidokasta linjaansa.

Triple Dry Hopped Triple IPA 10,0 % on Mallaskosken panimon olutmestarin Matti Takkusen käsialaa. Rungon maun takaa löytyvät Extra Pale Ale, Amber, Wheat ja Oat -maltaat. Humaloinnista vastaavat Simcoe, Citra ja Nelson Sauvin -lajikkeet.

”Triple IPA on uusin lisäys IPA-sarjaamme, jossa teemme oman tulkintamme moderneista IPA-tyyleistä. Oluen aromihumaloinnissa ei ole säästelty ja vaikka olut on vahvaa, ovat sen juotavuus ja tasapaino olleet etusijalla reseptin suunnittelussa. Mielestäni humalakombo toimii mainiosti tuoden olueen trooppista raikkautta”, kertoo Takkunen.

oluita

Jeriko Cherry Wild Sour Ale 6,4 % kuuluu panimon villihiivaolutsarjaan. Maltaina oluessa toimivat Pils ja Wheat.

Jeriko Cherry jatkaa villihiivoilla tehtyjen oluiden sarjaa, jossa teemme olutta belgialaisten villihiivoilla käyvien lambicien tapaan. Tätä kyseistä oluterää on kypsytetty 12 kuukautta tammitynnyreissä ja sekoitettu sitten kirsikkapyreen sekä tuoreen Jeriko Wild Alen kanssa. Olen hyvin tyytyväinen lopputuloksen makuprofiiliin, jossa yhdistyvät raikkaus, kirsikkaisuus sekä lambic-oluille tyypilliset happamat aromit”, kertoo panimomestari Jyri Ojaluoma.

Oluet ovat saatavilla Alkon myymälöistä. Jeriko Cherry 3.2.2022 alkaen.

Teksti ja kuva: Mikko Hentunen

Lähde: Mallaskoski

mainos