Maltaista: Päiväretken kohteena Lakeuden Panimojuhlat

Historian neljännet Lakeuden Panimojuhlat järjestettiin tammikuun lopulla Rytmikorjaamolla Seinäjoella. Teimme— parin kaverin kanssa päiväretken Seinäjoelle ja kävimme katsomassa millainen tapahtuma oli kyseessä.

Tapahtumapaikkana Rytmikorjaamo oli ihan sopivan kokoinen tällaiselle. Loppuillasta oli ehkä hieman liikaa tunkua ja istumapaikoista puutetta.

Tarjonta

Paikalla oli kotimaisten panimoiden lisäksi myös norjalainen— Nøgne Ö ja virolainen— Põhjala. Molemmilta löytyi mukavia oluita ”jo nähtyjen” kotimaisten jatkeeksi. Kaiken kaikkiaan panomoita oli 13 kappaletta— tarjoten ihan hyvän kattauksen tämän kokoiseen tapahtumaan.

Mainittakoon tämän kerran löydöiksi seuraavat:

Sovellusten hyödyntäminen oluttapahtumissa

Tapahtumassa pyöri isolla näytöllä Pint Pleasen ratingit tapahtuman olutarvosteluista. Itse kun olen vannoutunut Untappd-käyttäjä niin en päässyt taululle nimeäni saamaan. Mutta positiivista oli jonkun sovelluksen hyödyntäminen. Harvassa suomalaisessa tapahtumassa tätä on ollut esillä vaikka olen kovasti kaivannut. Tallinna Craft Beer Weekendissä tätä viimeksi ihailin.

Sovelluksen mukaan tapahtuman top-5 oluet olivat

  1. Lumberjack Juice 5.5% – Sour / Wild Ale, Cool Head Brew
  2. Coco Jambo Kingsize 10% – Sweet Stout, Cool Head Brew
  3. Kolumbus Krisostomus 10.6% – Brown Ale, Põhjala Brewery
  4. La Caliente Valentina 6.9% – Stout, Pyynikin Brewing Company
  5. Belgian Triangle 12.5% – Abt / Quadrupel, Nøgne Ö

Tauluissa on aina se hauska puoli, että kärjessä olevat loppuvat ensimmäisenä.

Tuomio

Tapahtuma oli astetta pienempi, mutta vallan sopiva Seinäjoelle. Valikoimalle plussaa ulkomaisista panimoista. Mukava päiväretken kohde, mutta toistaiseksi en ensi vuotta laittanut kalenteriin. Katsotaan lähemmin miltä näyttäisi olisiko tässä päiväretken uusinnan paikka.