Lisää uutuuksia Saksasta Maltyn valikoimiin

Saksalainen olut on nosteessa varsinkin päivittäistavarakaupan puolella. Malty Oy:n valikoimiin tuli—  uusia saksalaisia ekologisia pienpanimo-oluita.

Myös kovassa nosteessa oleva alkoholittomien oluiden valikoima lisääntyi asiallisella IPA -pullotteella. Brauhaus Riegele Liberis 2+3 yllättää samealla hedelmäisyydellään. EBUjen takaa löytyvät Mandarina Bavaria-, Sinmcoe- ja Amarillohumalat. Vuonna 1386 Augsburgiin Baijeriin perustettu Riegele on tunnettu rohkeista ja laajasta tuoteskaalastaan moderneista imperial stouteista perinteisiin hefevehniin. Panimo puhuu myös vahvasti ekologian puolesta. Maltyn valikoimassa on myös panimon lippulaiva, palkintoja kahminut Riegele Privat 5,2% craft lager.

Riegele on toiminut 633 vuotta

Alkoholillisten puolella Malty tuo maahan 3 uutuutta kohutulta Insel saaripanimolta (Insel saksaksi saari). Saksan suurimmalla saarella Rügenillä Itämerellä toimiva Insel on myös palkittu perinteisiin tekniikoihin tukeutuva modernin valikoiman pienpanimo. Insel Baltic 7,5%, Insel Saison 5,6% ja tukevasti humaloitu Insel Ãœberseehopfen 5,6% ovat kaikki panimon oluiden tapaan valmistettu kolmivaiheisella käymistekniikalla. Alkukäyminen avoimessa astiassa, keskivaiheen käyminen tankissa ja lopuksi pullokäyminen. Käytetyt humalat ovat aina kukintoja, ei pellettejä tai uutteita.

Insel käyttää pullotuslinjastossaan itsetuotettua aurinkosähköä

Lähde ja kuvat: Malty Oy, Insel Brauerei, Riegele

mainos