Miestenjuttuja: Baarikierros länsimetrolla

Kun lähdetään poikien kanssa ulos, on tärkeää että tekemiselle löytyy teema. Tällä kertaa ideana oli tutustua länsimetron varrelta löytyviin baareihin. Koko konsepti oli yksinkertainen. Aloitetaan Matinkylästä ja valitaan joka pysäkiltä yksi baari, juodaan yksi juoma, edetään seuraavalle, ja katsotaan miten pitkälle illan aikana päästään. Metro lopettaa liikennöinnin klo 23:30, joten aloitus päätettiin tehdä klo 15:00 Matinkylässä ja näin saada mahdollisuudet hyväänkin suoritukseen. Väliin suunniteltiin myös yksi ruokailu, jotta homma ei menisi vain nesteytykseksi.

Ohessa vinkit ja arviot pysäkeistä, ja niistä löytyvistä baareista.

Matinkylä, Captain Corvus

Real ale at Captain Corvus EspooMatinkylän asema johtaa suoraan Ison Omenan kauppakeskukseen, ja siellä on laaja ravintolavalikoima. Puhtaasti olutbaariksi luokiteltavia paikkoja on kuitenkin vain yksi, Captain Corvus. Corvus on Espoon tunnetuimpiin kuuluvan Gallow’s Birdin pikkuveli, ja se toimikin oivana aloituspaikkana.—  Captain Corvuksessa on varsin hyvä valikoima oluita, erityisesti Real Alea kannattaa viikonloppuisin kysellä. Muutenkin sieltä löytyy varmasti jotain kivaa jokaiselle. Vastapäätä löytyy myös Pien shoppailuhaluiselle.

Niittykumpu & Urheilupuisto, Gallow’s Bird

Espoon oluthelmeksi luokiteltava Gallow’s bird on lähes täsmälleen Niittykummun ja Urheilupuiston metropysäkkien puolivälissä. Koska Urheilupuiston pysäkiltä ei oikein omaa baaria löydy, oli Gallow’s paikka, jolla taklattiin kaksi pysäkkiä kerralla. Gallowsissa on hyvin tilaa ja varsinkin klo 16 lauantaina olutta ei kauan tarvinnut odottaa. Paikassa olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta rata kutsui seikkailun haluista.

Tapiola, Sherlock Pub

Sherlock on mielenkiintoisesti sijoitettuna kerrostalon/toimistotalon kivijalkaan kohtuullisen lähelle Heikintoria Tapiolassa. Pubi oli ehkä retken perinteisin, mutta sieltäkin löytyi hienosti erilaisia oluita, ja mukiin eksyikin Espoon ylpeyden, Fat Lizardin tuotantoa. Pubiin ei ehkä ihan helposti normaalipäivänä eksyisi, mutta nyt kun siellä on kerran käynyt, tuntuu se ihan tuttavalliselta paikalliskuppilalta.

Otaniemi, Fat Lizard Ravintola

fat-lizard-ravintola.jpgOtaniemen Fat Lizard Ravintola osui hyvin alkumatkaan ja sen ruuat oli ehdottomasti testattava. Fat Lizard Ravintola oli ainoa paikka, johon pöytä tuli varattua etukäteen, ja hyvä niin, sillä se oli lauantaina täyteen ahdettu. Tilasimme ruuat hieman etukäteen, mutta silti niiden tuloon 12 hengen seurueelle kesti lähes tunti. Tähän oli varauduttu, ja kun screenillä pyöri Jokerien lätkämatsi, janon taltuttamiseen löytyi olutta, oli paikassa helppo viihtyä. Ruoka oli varsin tuntia, mutta maut erittäin hyviä. Halvaksi ravintolaa ei voi kehua, mutta kun kysyntää on, ymmärtää hintojen tason.

Keilaniemi ja Koivusaari, –

Keilaniemestä ei tuntunut löytyvän baarin baaria (ja pysäkit olivat muutenkin täysin autiot lauantaina) ja Koivusaaresta lähin olisi ollut Hanasaaressa sijaitseva Ravintola Johannes. Johanneksen viinibaariin olisi kävelyä ollut reilu kilometri suuntaansa, joten matka jatkui pienen pysäkkipiipahduksen jälkeen näiden kahden osalta.

Lauttasaari, Sidewalk Bar

Lauttasaaressa Sidewalkia ei etukäteen eksynyt baarilistalle. Alunperin tavoite oli mennä Leijuvaan Lahnaan, mutta Sidewal oli heti metroaseman vieressä, ja sen tarjonta oli loistavaa. Baari itsessään oli varsin pieni, mutta erittäin mukava yllätys oluen ystävälle. Hanasta löytyi maukasta The Flying Dutchman Brewing Companyn Imperial Stouttia, ja se toimikin mukavana jälkiruokana Liskon ruokien jälkeen.

Ruoholahti, Amsterdam

Ruoholahdessa ehdoton baari olisi One Pint Pub, mutta tässä vaiheessa matkaa jalka alkoi jo hieman painaa, ja niinpä menimme metroasemaa lähempänä olevaan Amsterdamiin.—  Amsterdam on erittäin siisti ketjubaari, jonka tarjonta on hyvää ja paikkoja löytyy mukavasti janoisille. Pysäkki oli siis erittäin onnistunut, vaikka jotain nähtävää jäi seuraavallekin kierrokselle.

Kamppi, Bruuveri

Kampissa baarivalikoima levähtääkin jo sitten käsiin. Onneksi jengi ei. Bruuveri oli hienosti taas ihan metron vieressä ja valikoimaan juomissa löytyi kuten myös tilaa väsyneille matkaajille. Tässä vaiheessa kello alkoi näyttää jo kymmentä, jonka tajuttuamme juomiseen tuli hieman lisää motivaatiota. Aivan näin vähillä pysäkeillä keikkaa ei vielä voisi kuitata onnistuneeksi.

Rautatientori, The Pullman Bar

Pullman sijaitsee aivan rautatientorin kupeessa Rautatieaseman yläkerrassa. Paikka oli illalla varsin rauhallinen, joten sieltä löytyi tilaa isommallekin jengille istua iltaa ja rupatella rattoisia. Pullman ei ehkä kaikessa valoisuudessaan ja lievässä karuudessaan ole illanistujaispaikka, mutta hyvä pysäkki nesteytystä kaipaavalle. Valikoimassa myös ”yrttijuomia”.

Ensi kerralla pidemmälle

Länsimetrossa tyylilläOma reissumme metrossa ei Rautatientoria pidemmälle päässyt, vaikka seuraavien pysäkkien kohdalla oli tullut seuraavia baareja jo hieman hahmoteltua. Jäipähän hieman tavoitetta petrata seuraavalla yrityksellä.

Yliopisto: Sori Taproom
Hakaniemi: Juttutupa
Sörnäinen: Tenho Restobar, Panema tai Iltakoulu.

Kokonaisuudessaan reissu oli varsin onnistunut. Saimme liikuntaa, maistelimme erilaisia makuja, tutustuimme erilaisiin lähiöhin, ja juttelimme. Reissua voi siis hyvin suositella tavaksi viettää mukava ilta kavereiden kanssa. Seuraavalla kerralla pitää testata sama, mutta lähtö idästä. Katsotaan milloin se onnistuu.

—