Miestenjuttuja: Pääkaupunkiseudun panimopuodit

Uuden lain myötä pienpanimoiden puoteja on alkanut vähitellen ilmestyä. Itse pidän tätä mukavana lisänä, ja odotukset ovat pääsääntöisesti kovat. Oikein toteutettuna eri panimoilla on nyt mahdollisuus esitellä osaamistaan ja tarjontaansa laajemmalla kattauksella oikeille oluen ystäville. Ensikosketuksen jälkeen panimot ovat myös hinnoitelleet omien puotien tuotteet järkevästi hieman alle kauppojen hinnan, joka lisää intoa mennä hakemaan tuotteet suoraan panimolta. Lisäksi jos tarjolla on esim. tuoretta olutta, pystyy panimo tarjoamaan ainutlaatuisen elämyksen oluenystävälle kaupallaan.

Itse pyrin kartoittamaan kaikki pienpanimokaupat, jotka pääkaupunkiseudun kupeeseen ilmestyy tai jo on. Näistä parhaite tuntuu saavan tietoa panimoiden Facebook-sivuilta. Ohessa listaa paikoista ja päivitän tätä sitä mukaan kun uusiin törmään. Vinkit myös tervetulleita!

Bryggerin olutkauppa

bryggeri-olut-hinta

Bryggerin liike on ollut auki pitkään, mutta se ei ole omaan karttaan osunut ennen lakimuutosta. Eikä sieltä olisi kauppaoluita kummempaa saanutkaan. Uusi laki mahdollistaa heillekin nyt vahvempien oluiden myymisen, ja kun valikoimassa on reilusti erilaisia herkkuja, kannattaa niitä käydä Sofiankadulta hakemassa. Hintakin on varsin järkevä, noin 3-4€/pullo ja kun valikoimasta löytyy erilaisia oluita lagerista imperial stouttiin, löytyy tarjoomasta jokaiselle jotain.

Osoite: Sofiankatu 2, Helsinki
Aukioloajat: MA-PE klo 11-21, LA klo 12-21. Kannattaa kysyä puotiin pääsyä baarista jos ovi on kiinni.

Espoon Oma Panimo

Espoo Oma Panimo

Espoon Oma Panimo oli ensimmäisiä, jonka bongasin saaneen liikkeen auki pääkaunkiseudulla. Puotia voidaan pitää lähinnä muutamana seinänä, tai Koppina, kuten yrittäjä sitä sivuillaan tituleeraa. Ainakin ensimmäisenä aukiolopäivänä tuotteita sai ostettua kolme euron hintaan per pullo, joka on kohtuullinen. Oluet ovat pääsääntöisesti valtavirran oluttyylejä alle 5,5% alkoholilla, eikä ainakaan ensimmäisellä vierailukerralla valikoimassa ollut yllätyksiä. Koppi on hieman hankalien yhteyksien takana, mutta yrittäjää kannattaa käydä jututtamassa jos nurkille satutte. Panimokierroskin tuntui onnistuvan helposti :).

Osoite:— Tillinmäentie 3, Espoo
Aukioloajat: Perjantaisin klo 14-18

Fat Lizard Beer Shop

Fat Lizard Beer Shop

— 

Fat Lizard avasi myymälän 23.3. ja kun tuo sattuu olemaan kotimatkalla, niin pitihän siellä käydä. Paikalla oli ainakin klo 16 jälkeen väkeä ihan kivasti, jonoksi asti, joten somessa tehty tiedotus avauksesta tuntui toimineen. Myymälä on kohtuullisen kokoinen, ja ainakin ensimmäisellä kerralla paikalla oli musiikkia ja hyviä tarjouksia. Myös oheistarpeita kuten laseja ja t-paitoja oli myynnissä. Erityisesti minua miellytti se, että tuotteet sai otettu kylmästä, ja olivat näin olleen suoraan valmiit nautittavaksi.

Osoite: Lämpömiehenkuja 3, Espoo
Aukioloajat: Joka toinen perjantai klo 14-18 (Parilliset viikot ensimmäisen aukioloajan perusteella)

Cool Head Brew

Vaikka Tuusulaa ei aivan pääkaupunkiseuduksi pysty lukemaan, on se tarpeeksi lähellä että tämän panimon takia kannattaa Tuusulaan lähteä. Cool Head Brew avasi panimomyynnin ensimmäistä kertaa nyt maaliskuun puolivälissä hienosti somessa lanseeraten. Paikalla luvattiin vasta tälkitettyjä oluita, sekä mm. vasta valmistunutta Barley Winea. Itseltä käynti jäi väliin aikatauluhaasteiden takia, mutta sen verran hyvältä kattaus vaikuttaisi, että seuraavalla kerralla pitää päästä paikan päällä käymään. Kun kysyin tulevia aukioloaikoja, niin selvisti että myymälä on auki seuraavan kerran 14.4. ja sen jälkeen joka toinen viikonloppu. Lisäksi kesällä tavoite pitää auki joka viikkoa niin että pihalla olisi myös oma terassi ruokarekkojen kera.

Osoite:— Sarvivälkkeentie 3 B, Tuusula
Aukioloajat: 14.4. seuraavan kerran. Sen jälkeen joka toinen viikko. Kesällä mahdollisesti joka viikonloppu. Seuraa Facebook-sivuja.

Maku Brewing Makukisa

Maku Brewingilläkin on oma ”Makukiska”. Tämä on Tuusulassa Cool Head Brew:n vieressä. Vielä en ole tuonne kerennyt, joten tarkempaa dataa paikasta tulevaisuudessa

Osoite: Sarvivälkkeentie 12 B, Tuusula
Aukioloajat: Perjantaisin klo 14-18.