Musamiehen Oluet: 11|03 – Brew by Numbers

Tällä kertaa jatketaan Olutkauppa Pieneltä saamieni maistiaisten parissa. Maistiaiset liittyvät Pienen aloittamaan oluiden maahantuontiin, joista yksi panimo on mielenkiintoinen Brew by Numbers. Tästä uudesta toiminnasta voi lukea lisää mahtavan hedelmäisen 55|06 Double IPAn arvion yhteydestä. 55|06 ei valitettavasti Pienestä saa, mutta nyt arvioon otettu Mosaic humalalla humaloitu 11|03 Session IPA löytyy todennäköisesti Pienen myymälöistä, sillä kyseessä on 4,2% olut. Tosin panimon nettisivuilla oluen vahvuudeksi ilmoitetaan 4,5%. Kannattaa muutenkin tutustua panimon sivuihin, sillä panimolla on mielenkiintoinen oma periaatteensa nimetä oluita.
Olut on pullotettu etiketin mukaan 01/03/2018 eli oletan, että tässä tarkoitetaan maaliskuun ensimmäistä 2018, sillä 55|06:ssa BBE oli ilmoitettu 20/03/2018 eli PP/KK/VV. Tosin sain nämä pullot 14.2.2018, joten etiketissä täytyy olla virhe. BBE on annettu 03/05/2018 asti eli sen perusteella voisin olettaa, että pullotuspäivällä tarkoitetaan 3.1.2018, jolloin oluelle olisi annettu 4kk käyttö aikaa, mikä kuulostaa melko hyvältä. Eli tuoretta taitaa tämä olla, vaikkakin jo panimon antaman keston mukaan enää reilu 1kk käyttöikää tässä vaiheessa jäljellä.
11|03 on väriltään hivenen jo harmahtaneen oljen keltaista ja hitusen sameaa. Vaahto on lyhyt ikäistä ja katoaa melko nopeasti lähes kokonaan.
Tuoksussa passionhedelmää, limeä ja greippiä. Hieman kirpeäkin. Mukavan hedelmäinen ja raikas.
Maussa samoja hedelmiä kuin tuoksussa. Greippi on näistä eniten esillä, mutta hedelmäisyys ei ole niin voimakas, mitä tuoksu lupailee. Myös hienoista kirpeyttä löytyy. Jälkimaussa kevyttä pihkaisuutta ja greipin kalvoja.
Suutuntuma on kevyt, raikas ja miellyttävän kirpeän hapokas. Jälkimaun puolella tulee vähän katkeroja humalan puraisun myötä ja se tuo limakalvoille keksimäistä kuivuutta.
Kokonaisuudessaan ihan kiva ja raikkaanoloinen session IPA. Mosaic antaa meheviä hedelmiä etenkin tuoksuun. Prosentteihin nähden hedelmäisyys on läsnä erittäin hyvin. Ei mikään tajunnan räjäyttäjä, mutta jos maukkasta session IPAa haluaa, niin tämä BBNo:n 11|03 Session IPA Mosaic toimii oikein hyvin.

Tuomio:
Tuoksu:— 8/10
Ulkonäkö:— 2/5
Maku:— 6/10
Suutuntuma:— 3/5
Kokonaisvaikutelma:— 12/20
Yhteensä:— 31/50— 

Speksit:
Panimo:— Brew by Numbers
Tyyli:— Session IPA
Maa:— Englanti
Maltaat:—  Ohraa ja vehnää
Humalat:—  Mosaic
Alkoholi:— 4,2 %
Mistä: Sain maistiaissetin Olutkauppa Pieneltä.