Musamiehen Oluet: 21|03 – Brew By Numbers

Kylläpä keli hellii näin pääsiäisenä. Muu perhe lähti kummipojan kanssa suuren pulkka mäkeen ja minulle lankesi pienimmäisen hoito-/nukutusvuoro, kun kaikki ei autoon mahduttu. Mutta en valita. Ensin kävelylenkki vaunujen kanssa keväisessä auringon paisteessa ja sitten pikkuneidin nukahdettua paluu kotipihaan ja nyt on aikaa avata joku raikas olut ja istua kirjoittelemaan arviota ulos.— 

Keli oikein huutaa kaatamaan lasiin jotain raikasta, joten päädyn valitsemaan jällee Pieneltä saamani maistiaisen Brew By Numbersin tarjonnasta. 21|03 Pale Ale on takaetiketin mukaan humaloitu kolmella panimon suosikkeihin kuuluvilla ameriikkalaisilla humalilla. Eikä Citra, Amarillo ja Mosaic omaankaan makumaailmaani mitenkään huonosti sovi. Päin vastoin. Joten kokemukset panimon taidosta panna hedelmäisyyttä pulloon (55|06 ja 11|03), tyylilaji ja oluessa käytetyt humalat antavat yhdessä lupauksen raikkaasta ja kesäisestä makupaletista. Mallaspohjassa lisätty kauraa ja vehnää pehmentämään makumaailmaa
Melko tuoretta tavaraa on taas kyseessä, sillä olut on etikettien mukaan pullotettu 4.1.2018 ja päiväyksetkin on menossa 4.5.2018 umpeen. Vahvuus on mukavat 5,2%, joten tätä lajia löytynee isolla todennäköisyydellä myös Pienen myymälöiden valikoimista. Harmi muualle Suomeen, mutta jospa joku päivä sitä meilläkin oluiden kotimainen verkkokauppa olisi aivan normaalia. Sitä odotellassa ehditään kuitenkin varmasti nauttia muutamat oluet ja itse aloitan tällä.

21|03 on sameahko ja väriltään hieman okraan taittavan keltaista. Vaahtoa kertyy niukasti ja se on lyhyt ikäistä.
Tuoksu on sitruksinen, pehmeän maltainen ja greippinen. Lisäksi vastaleikattua ruohoa ja hieman basillikaakin. Tuoksussa löytyy myös hieman humalan pellettimäisyyttä, mikä luo aromeihin vähän jyrkkyyttä, mutta itseäni se ei tässä yhdistelmässä haittaa. Tulee mieleen humalapussien ihana tuoksu ja alkaa tehdä mieli panemaan. Siis olutta. Se on kohta jo vuosi viime kerrasta.
Maku on reilun greippinen ja sitruksinen. Oluen valuessa kurkusta alas humalat nappaavat melko maltillisesti pihakaisella ja greipinkalvoisella otteellaan limakalvot hallintaansa. Sitten taas sitrusmainen raikkaus nousee esiin. Jotenkin maku ei silti yllä tuoksun tasolle.
Suutuntuma on mukavan napakka ja raikas. Miellyttävä juotava.
Kokonaisuutena 21|03 on maukas ja hieman greippimehua muistuttava Pale Ale. Ryhdikäs olut, jota on mukava juoda auringon paisteessa. Kesä, kesä. Kyllä se sieltä tulee. Tätähän uusilla proseteilla on saatavilla varmaankin ainakin Olutkauppa Pienen myymällöistä, joten ken kaipaa raikasta ja greippistä janon sammuttajaa niin kerää tämä ostoskoriisi, jos vastaan tulee.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö:— 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50— 

Speksit:
Panimo:— Brew by Numbers
Tyyli: Pale Ale
Maa: Englanti
Maltaat: — Ohraa, kauraa ja vehnää
Humalat: — Citra, Amarillo ja Mosaic
Alkoholi: 5,2 %
Mistä: Sain maistiaispullon Pieneltä.