Musamiehen Oluet: Cocoa Psycho

Tällä kertaa arviossa Skottilaisen BrewDog panimon kaakaolla ja kahvilla höystettyä Russian Imperial Stoutia. Eli Cocoa Psycho. Olen tainnut maistaa kertaalleen tätä Maljassa pari vuotta takaperin pienen lasillisen hanasta, mutta muistiinpanoja en silloin tehnyt eikä olut jäänyt erityisemmin mieleen. Mutta tälle sietää antaa tällä kertaa enemmän aikaa. Jos ei muuten, niin tämän päiväisen BrewDog uutisen vuoksi. Täytyy sanoa, että arvostan kovasti yritystä, joka näin ahneuden aikakautena lahjoittaa voitoistaan 10 % työntekijöilleen ja toiset 10 % hyvänteväisyysjärjestöille. Vitun iso peukku!!! BrewDogin pisteet ne vain kasvaa.— 
Mutta nyt oluen pariin.
Cocoa Psycho on sysimustaa ja öljymäisen paksua sekä täysin läpikuultamatonta. Eikä ihme, sillä väri on 668 EBC:tä!!!!! Pintaa koristaa tumman ruskeaa paksu vaahto. Melkoisen herkullisen näköistä.
Tuoksu on tummasuklainen pistävän kahvinen. Hieman alkoholin vivahdettakin löytyy ja mieleen tulee jotenkin chili – vaikkei sitä tässä oluessa olekkaan. Yllättävästi viileänä tuoksu oli parempi. Lämmettyään alkoholi puskee liikaa esiin.
Maku profiili on erittäin tuhti ja tumman puhuva. Reilusti tumma, vähintään 80%:sta, suklaata. Kahvi on esillä yllättävän vähän ja se tulee ehkä parhaiten humaloiden terävöittämänä esille. Jälkimaussa hivenen pihkaiset ja kahviset aromit viipyilet hieman tuhkaisten vivahteiden kanssa pitkään limakalvolla. Tässä vaiheessa puskee esiin alkoholi, mikä tuntuu kuivaneilla limakalvoilla.
Suutuntuma on paksua ja alkuun jopa öljymäistä. Alussa täyteläisyys ja mallasrunko on vahvasti läsnä. Myös prosentit tuntuu. Jälkimaussa käännytään melkoisen limakalvoja kuivattavaan suutuntumaan. Kuin olisi syönyt todella tummaa suklaata. Mutta tämän jälkjeen kuivattava tuntu jatkuu vain. Ehkäpä humaloinnin runsaskätisyys on vaikuttanut myös tähän, mutta se
Kokonaisuutena Cocoa Psycho on ihan hyvä ja maukas Russian Imperial Stout, joka on omaan makuuni hieman liian tuhkainen ja kuiva. Tummaa suklaata on reilusti, kuten nimikin antaa lupailla, mutta hieman vähämmän kuiva ja ehkäpä himpun makeampikin IS olisi vietellyt minut kokonaan. Tilanne ei ede valtavasti parane lämmetessään. Hyvää, mutta pitäydyn mielummin esim. Tokyo*:ssa.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50— 

Speksit:
Panimo: BrewDog
Tyyli: Russian Imperial Stout
Maa: Skotlanti
Väri: 668 EBC
Katkerot: 50,0 EBU
Kantavierre: 23,3 —°P
Maltaat:—  k
Humalat:—  s
Alkoholi:— 10,0 %
Muuta:— s
Mistä:— Prisman Alko

mainos