Musamiehen Oluet: Drikkekammerat – Fiskarsin Panimo

Alkon käsityöläisolutvalikoima on jälleen saapunut ja kävin minäkin niistä muutaman putelin itselleni hakemassa. En ole juurikaan ehtinyt tutustua näihin etukäteen ja semmoisen mielikuvan sain, ettei kovin kiinnostavia uutuuksia ole tällä kertaa tarjolla. Kuitenkin Alkossa näitä tarkemmin katsellessani löysin enemmän kiinnostavia oluita kuin pystyin kerralla ostamaan mukaani. Joten pitää käydä varmaan vielä yksi hankinta reissu tekemässä.
Ensimmäisenä otan arvioon Fiskarsin Panimon Drikkekammerat, joka on tyyliltään Norwegian American Pale Ale. Ensin meinasin pullon jättää hyllyyn, mutta kuin luin tarkemmin etikettiä, niin havaitsin oluessa käytetyn perinteistä norjalaista hiivakantaa, joka on tyyliltään lähinnä Farmhouse Ale hiivoja. Tämä sai minut tekemään ostopäätöksen.
Drikkekammerat on väriltään hieman harmahtavalla vivahteella sävytetyn pihkan väristä. Vaahtokruunu jää noin sentin korkuiseksi.
Tuoksussa kevyttä kukkaisuutta, hapan omenaa ja karviaista. Myös selkeää farmhouse aleille tyypillistä tallimaista hiivaisuutta. Itseasiassa aika kiva tuoksuprofiili.
Maku on ensi hörpyllä hieman ristiriitainen ja vinkeä. Maussa on hennosti greippiä ja mangon maun sitä tympeää, hieman jauhoista osaa. Lisäksi pihkaisia havuja norjan tuntureilta ja häivähdys mökille unohtuneen viinimarjamehun kirpeän hiivaista hapokkuutta. Tämä norjalainen perinnehiiva tuo ihan oman, jopa hieman sahtimaisen vivahteen tähän. Ei siis maistu sahdilta, mutta tiettyä samanlaisuutta löytyy.
Suutuntuma on napakka ja tässä on selkeästi hyvä mallasrunko. Hiivan kirpeys ja tallimaisuus tuo pihkaisten katkeroiden kanssa suutuntumaan oman ristiriitaisen tivistin. Hertättää tunteita, mutta en oikein osaa sanoa hyviä vai huonoja.
Kokonaisuutena Drikkekammerat on mielenkiintoinen ja hieman haastavammin lähestyttävä olut. Raikkaiden ja hedelmäisten APA-oluiden ystävät eivät välttämättä tälle lämpiä – ainakaan ensi tapaamisella. Joku tässä kuitenkin kiehtoo, vaikkei Drikkekammerat saakkaan minusta heti ystävää. Ehkäpä otamme vielä toisen tapaamisen myöhemmin. Tämän kerran perusteella kuitenkin maku ei lyönyt kättä omien mieltymysteni kanssa. Kuitenkin selkeästi olut, joka on taas Fiskarsin panimon näköinen. Plussaa rohkeasta lähestymistavasta.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö:— 2/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 27/50— 

Speksit:
Panimo: Fiskarsin Panimo
Tyyli: Norwegian American Pale Ale / Farmhouse Ale
Maa: Suomi
Katkerot: 82 EBU
Kantavierre: 16,0 —°P
Alkoholi: 5,5 %
Muuta: Norjalainen perinnehiiva
Mistä: Prisman Alko, Kuopio