Musamiehen Oluet: PC Pils – Founders Brewing Co.

Arviossa jenkkiläisen Founders panimon PC Pils. Maistoin tämän tuossa kesämmällä Ravintola Maljassa hanaversiona ja en syttynyt ollenkaan. Ajattelin kuitenkin antaa laatupanimolle uuden mahdollisuuden pulloversiona. Jotain tympeää siinä silloin oli, mikä vei vähän fiilistä pois. Katsotaan miten nyt toimii.

PC Pils on kirkasta ja väriltään vaalean kypsän oljen keltaista. Valkoista vaahtoa kertyy reilun sentin huntu.
Tuoksu on melkolailla mitätön ja melko vaisu. Hennosti omenaa ja mallasta löytyy. Siinä rajoilla, että onko tämä tuoksu tympeä.
Maku on maltainen ja hivenen omenainen sekin. Myös keksinen ja hennon kukkainen. Ehkäpä tämä omena ja kukka mielenyhtymät ovat vähän samaa. Löytyy myös hieman makeahko, hujaista mallasta. Jälkimakuun kohoilee kivasti maltillisen pihkaista ja ruohoista humalaa ryhdittämään.
Suutuntuma kevyt ja raikas, jota hiilihappokuplat terävöittävät.
Kokonaisuutena PC Pils oli parempi kuin muistin hanamaistelun perusteella. Voin kuvitella, että se tympeä fiilis tuli tuolla maun puolella tuossa omenaisen/kukkaisen vivahteen yhdistelmästä. Ehkäpä siitä tuli mieleen oma tekemäni epäonnistunut pils, jossa parissa kuukaudessa alkoi hieman samanlainen vivahde tulla esiin, mutta ajan myötä siihen kehittyi pitkään suussa ”kiehuva” hiilihappoisuus, joka kieli epäpuhtaudessa valmistusprosessissa. — Tässä ei virhe makua kyllä ole, mutta mielenyhtymän se silti minulle luo. Jännä
Silti voisin tätä pullosta toistekin ostaa, mutta vain janojuomaksi. Tämän ei kannata antaa seistä lasissa liian pitkään.

Tuomio:
Tuoksu:— 6/10
Ulkonäkö:— 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 30/50— 

Speksit:
Panimo: Founders Brewing Co.
Tyyli: Pils
Maa: Yhdysvallat
Väri: 12,9 EBC
Katkerot: 45 IBU (Alko 39,0 EBU)
Kantavierre: 12,3 —°P
Humalat: — Chinook, Cascade, Centennial
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Päivärannan Alko, Kuopio

mainos